Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Brighton alapembere – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion csapata fontos bejelentést tett meghatározó játékosa jövőjéről…

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

A Brighton & Hove Albion a hétfő esti órákban erősítette meg, hogy 2025-ig megújította argentin válogatott középpályása, Alexis Mac Allister szerződését a csapatnál.

A 23 éves középpályás 2019-ben került az angol csapat birtokába, miután azt megelőzően szülőhazájában az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd kölcsönben visszatért a Boca Juniorshoz is. Mac Allister a 2020-2021-es szezontól kezdve kapott több lehetőséget mostani állomáshelyén, abban az idényben 21, a rákövetkezőben 33 PL-bajnokin számítottak szolgálataira. Az elmúlt kiírásban öt gólt szerzett, míg az aktuális szezonban 11 találkozó alatt máris négyszer volt eredményes.

“Nagyon örülök a hosszabbításának. Rendkívül fontos játékos számunkra, boldog vagyok, hogy aláírta ezt az új, hosszútávú megállapodást. Alig várom, hogy többet dolgozhassunk együtt, segíthessek neki fejlődni, és hogy lássam őt a világbajnokságon” – tette hozzá a csapat közelmúltban kinevezett edzője, Roberto De Zerbi.

Mac Allister a közelmúltban állandó kiegészítő embere lett az argentin válogatottnak is, Lionel Scaloni csapatában eddig hét pályára lépést vállalt.

A középpályás édesapja, Carlos Mac Allister annak idején szintén válogatot labdarúgó volt, az egykori balhátvédre leginkább ugyancsak a Boca és a Bicho mezéből emlékezhetünk.