Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: döntetlent játszott és csoportelső lett a Ferencváros!

Az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában a Ferencváros hazai pályán próbálta meg kivívni az Európai kupatavaszt, amelyhez már egy döntetlen is elég volt a magyar listavezetőnek.

A találkozó remek iramban kezdődött, a hangulatot pedig megalapozta a Fradi szurkolótábora, akik ezúttal is kitettek magukért. Rögtön a 3. percben Wingo indította remekül Zachariassent, azonban a szélső rosszul centerezett, hiába érkezett Gojak teljesen üresen a második hullámban. Az 5. percben jött is a válasz a francia oldalról, egy beadást Wingo nagyon rossz helyre fejelt és a kapufa mentette meg a Fradit a góltól.

Ezt követően is folytatódott a nagy iram, de a komolyabb lehetőségek elmaradtak egészen a 31. percig, akkor a Monaco jobb oldalon vezetett támadást, Disasi megverte Zachariassent 1 az 1-ben, majd középre tekerte a labdát, amelyet Ben Yedder gyönyörűen sarokkal behúzott a kapuba (0-1).

A szünet előtt meg volt a sansza a Ferencvárosnak az egyenlítésre, Pászka tekert be egy szögletet, amelyre Zachariassen érkezett remekül, de mellé bólintott a norvég, így 1-0-ás Monaco vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején két gólszerzési lehetősége is volt a Zöld-fehéreknek, előbb Ryan Mmaee lőhetett a kapu közeléből, de fölé tekerte a támadó. Nem sokkal később Marquinhos előtt adódott gólszerzési esély, azonban eltörte a lövést, így Nübel könnyedén hárítani tudott.

A 66. percben kis híján megszerezte második gólját a francia gárda, Golovin szabadrúgását Disasi fejelt keresztbe, amelyet Volland majdnem a kapuba kotort, majd a szabadon pattogó labdára Dibusz csapott le. A magyar portás azonnal kontratámadást indított, aminek a végén Ryan Mmaee előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban a lövését Nübel védeni tudta.

A Ferencváros addig addig küzdött míg sikerült egyenlítenie. A 82. percben a franciák jobb oldalát kavarta meg Traoré és Tokmac, majd utóbbi remekül tálalt Zachariassen elé, aki közelről Nübel mellett erőből a kapuba lőtt (1-1).

A maradék bő 10 percben próbált jönni a Monaco a győztes gólért, és Fofana sistergős bombáján kívül Marpián fejelhetett volna gólt az utolsó másodpercekben, de megúszták a Zöld-fehérek, így a döntetlennel továbbjutottak. A Ferencváros ráadásul csoportelsőként ment tovább, mert a Crvena Zvezda legyőzte a Trabzonsport, ezért már a nyolcaddöntőben találta magát a magyar alakulat.

Ferencváros – Monaco 1-1 (0-1)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Játékvezető: E. Jorgji (albán)
Gólszerzők: Zachariassen (82′) ill. Ben Yedder (31′)
Sárga lap: Botka (24′), S. Mmaee (32′), Besic (90+3′) ill. Camara (57′), Badiashile (85′)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Ryan Mmaee, Pászka (Tokmac 65′) – Vécsei (Bessic 56′), Laidouni – Traoré, Gojak (Marquinhos 46′ – Esiti 90′), Zachariassen – Ryan Mmaee. Vezetőedző: Stanyiszlav Csercseszov

Monaco: Dübel – Vanderson (Diatta 41′), Disasi, Maripan, Badiashile, Henrique – Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas 83′) – Voland (Ben Seghir 83′), Ben Yedder. Vezetőedző: Philippe Clement

A H-csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore