Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: a Manchester Uniteddel vagy a Barcával is játszhat a Ferencváros

A Ferencváros az AS Monaco elleni döntetlennel bebiztosította a csoport első helyét és a tavaszi folytatást az Európa-ligában…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztosan megnyerte az Európa-liga-csoportját, így automatikusan a legjobb 16 között találta magát.

A második számú európai kupasorozat soron következő körében a 16 közé jutásért az El-csoportok második és a BL-csoportok harmadik helyezettjei mérkőznek meg egymással. Egy innen érkező csapat lesz majd a magyar bajnok ellenfele. Érdekeltek lesznek a rájátszásban a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai, tehát a Barcelona és a Sevilla már biztosan, de erre a sorsra juthat még vereség esetén az RB Leipzig, valamint az AC Milan-Salzburg párharc vesztese. Az Atlético Madrid és a Juventus legjobb esetben szintén legfeljebb az El-playoffban folytathatja.

Az El-csoportmásodikok közt akár az Arsenal és a Manchester United is érdekelt lehet, mint ahogyan második helyen végezhet még a csoportjában a Szalai Attilát foglalkoztató török Fenerbahce vagy a Schäfer Andrást is soraiban tudó német Union Berlin.

A Ferencváros biztosan nem kaphat a nyolcaddöntőben El-csoportgyőztes ellenfelet, tehát nem találkozhat a spanyol Real Betisszel, a német Freiburggal és a belga Royal Unionnal, ugyanis ezek a csapatok már szintén megnyerték a csoportjukat.

A rájátszás párosításait – melyben a Ferencváros nem érintett – november 7-én sorsolják, majd a mérkőzéseket követően, február 24-én kaphat ellenfelet a budapesti együttes a rájátszás győztesei közül. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án rendezik.