Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem bírt egymással a Mezőkövesd és a Kisvárda

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 13. fordulójának nyitómérkőzését pénteken este játszották, a gödörből kievickélni látszó Mezőkövesd fogadta a dobogós helyekért küzdő Kisvárdát.

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült inkább, a hazaiak nagyon haloványak voltak a támadó harmadban. A Mezőkövesd mindössze kétszer próbálkozott kapura lövéssel, ebből egy sem talált célba, míg a vendégek hatszor, ebből kettő el is találta a kaput, azonban egyikből sem született gól, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész már minden értelemben kiegyenlített volt, labdabirtoklásban és kaput eltaláló lövésben is, valamint a legfontosabban, a gólok számában is. A vendégek szerezték meg a vezetést az 54. percben, Navrátil átadásából Mario Ilisevski tudott eredményes lenni (0-1). Alig 8 minutummal később kettőre növelhette volna előnyét a Kisvárda, de Driton Camaj kihagyta az egyébként jogosan megítélt büntetőt. Az elpuskázott tizenegyes a hajrában bosszulta meg magát, ugyanis a csereként beálló Bobál Gergely megrúgja a Mezőkövesd színeiben első gólját, ami egy pontot ért a csapata számára (1-1).

A Kisvárda így továbbra is a harmadik helyet foglalja el a tabellán, de ha nyer a Puskás Akadémia vasárnap az Újpest ellen, akkor visszacsúsznak egy pozíciót, míg a Mezőkövesd egy helyet így is feljebb lépett, hiszen megelőzték a Fehérvárt, de még továbbra sem érezhetik magukat biztonságban.

Mezőkövesd – Kisvárda 1-1 (0-0)
Helyszín: Városi Stadion (Mezőkövesd), Játékvezető: Csonka B.
Gólszerzők: Bobál G. (80′) ill. M. Ilievski (54′)

A 13. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Mezőkövesd – Kisvárda 1-1

Szombat:
14:15 Honvéd – MOL Fehérvár (Tv: M4 Sport)
17:00 Kecskemét – Debrecen (Tv: M4 Sport)
19:30 Paks – Vasas (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
15:00 Újpest – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
17:30 Ferencváros – Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:



Az állást biztosítja a Sofascore