Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: zsinórban a negyedik győzelmét aratta a bajnokságban az Inter – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 12. fordulójában az Inter a Sampdoriát fogadta. A BL-ben továbbjutó milánói gárda már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, majd ezt a másodikban növelte is, míg a vendégeknek momentumai sem voltak. Az Inter zsinórban a negyedik győzelmét aratta a bajnokságban, így szépen tör felfelé a tabellán.

 (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Sokkal jobban játszott az Inter már az első félidőben a Sampdoria ellen. Sokat támadott a milánói gárda, és a 21. percben a vezetést is megszerezték, amikor de Vrij csinált helyet magának az ötösön belül, és ragyogó fejessel szerzett gólt egy szögletet követően. A 31. percben Dimarco szerezte meg a labdát a kapu előterében, majd lőtt is, de csak a bal kapufát találta el. A 44. percben végül kétgólosra növelték az előnyüket, amikor Barella érkezett jól egy beadásra a büntetőterületen belül és tökéletesen lőtt a kapus mellett a hálóba.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is az Inter dominált. Az 50. percben ott lehetett volna a hazaiak harmadik találata, amikor Dimarco passza után Lautaro Martínez lőtt kicsivel mellé, majd Dzeko csapott le egy kallódó labdára, de ez a lövés a kapu jobb odala mellett szállt el. A 60. perben Skriniar érkezett jól egy szabadrúgásra, fejese centikkel a jobb kapufa mellett ment el. A 73. percben végül megérkezett az Inter harmadik találata is, amikor Correa szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést eresztett el, amely a kapu bal oldalába ment. A 88.percben ott volt az esély a szépítésre a Sampdoria előtt, amikor Pussetto lőtt kapásból, de a kapus bravúrral védett, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Inter – Sampdoria 3-0 (2-0)
Gólszerzők: de Vrij (21.), Barella (44.), Correa (73.) ill. –
Sárga lap: Bastoni (63.) ill. Yepes (19.), Colley (40.), Djuricic (52.), Verre (57.), Gabbiadini (61.), Amione (67.)
Kiállítás: – ill. –

A 12. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:

Napoli – Sassuolo 4-0
Lecce – Juventus 0-1
Inter – Sampdoria 3-0

Vasárnap: 

12:30 Empoli – Atalanta (Tv: Sport 2)
15:00 Cremonese – Udinese (Tv: Sport 2)
15:00 Spezia – Fiorentina
18:00 Lazio – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 Torino – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Verona – AS Roma (Tv: Sport 1)
20:45 Monza – Bologna (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore