Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS Playoff: Gazdag betalált, nagydöntős a Philadelphia Union – videóval

A Los Angeles FC nyugati döntős sikere után magyar idő szerint a hétfő hajnali órákban a Philadelphia Union és a New York City FC lépett pályára a keleti konferencia fináléjában…

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

A keleti konferencia döntőjét a hazai pályán szereplő Philadelphia Union hátrányból fordítva 3-1-re megnyerte a címvédő New York City FC ellen. A házigazda már az első negyedóra végén megszerezhette volna a vezetést, a szögletzászló magasságából bejátszott szabadrúgást azonban Gazdag lesről fejelte közvetlen közelről a hálóba. Ezen kívül mindkét csapat előtt csak kisebb lehetőségek adódtak az első játékrész, melyekkel képtelenek voltak élni. A szünet után folytatásban egyre inkább állandósulni kezdett a Philly fölénye, azonban Johnson kapus remekül védte a bajnok kapuját. Az 57. percben az NYCFC egy tökéletesen megjátszott ellentámadás végén megszerezte a vezetést, az argentin Maximiliano Moralez a tizenhatos előteréből helyezett Blake ketrecébe. Két perc múlva akár újabb gólt is szerezhettek volna, ám Callens közeli fejesét Blake bravúrral hárította. Tíz percen belül kiegyenlített a Union, amikor Glesnes egy gyorsan elvégzett szabadrúgással Julián Carranzát ugratta ki, aki jobbról volt eredményes. Újabb két perccel később a házigazda már a vezetést is átvette, az imént betaláló Carranza lefejelt labdajából Gazdag Dániel közelről megszerezte csapata vezető gólját. A Union képes volt hamar megfordítani a mérkőzést, és további veszélyes akciókat vezetett, negyedórával a vége előtt a csereként beálló Cory Burke egy nagyszerű szóló végén volt eredményes, ezzel csapata bebiztosította a döntőbe jutást.

Az MLS 2022-es nagydöntőjére november 5-én, szombaton kerülhet sor, a Philadelphia Union ellenfele az alapszakasz-győztes Los Angeles FC lesz.

MLS Playoff 2022, Keleti Konferencia, Döntő:
Philadelphia Union – New York City FC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Carranza (65.), Gazdag (67.), Burke (76.), ill. Moralez (57.)