Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: egy gól született, kikapott a Fradi Törökországban

Vereséggel zárta az Európa-liga csoportkörét a már biztos továbbjutó Ferencváros: a zöld-fehérek egygólos mérkőzésen maradtak pont nélkül, méghozzá Törökországban a Trabzonspor ellen.

(Photo by ANP via Getty Images)

A csoportelsőségét már a múlthéten bebiztosító FTC már a 7. percben hátrányba került a Medical Park Stadionban: a találkozó egyetlen gólját Anastasios Bakasetas szerezte, a korábban a Premier League-ben is megforduló Mahmoud Trézéguet az előkészítésben jeleskedett. A Fradi az első játékrészben abszolút alárendelt szerepet játszott a játékban, kaput eltaláló lövést sem jegyzett Sztanyiszlav Csercseszov alakulata.

A fordulást követően legalább a labdabirtoklást illetően javult a zöld-fehérek statisztikája, de összességében lehetett érezni, hogy a ferencvárosiak számára tét nélküli a záróforduló.

A csoportgyőztes Fradi mögött a Monaco zárt a H betűvel jelzett kvartett második helyén, míg a Konferencia-ligát érő harmadik pozíciót éppen a Trabzonspor csípte el.

Európa-liga, H-csoport, 6. forduló
Trabzonspor – Ferencváros 1–0 (1-0)
Helyszín: Medical Park Stadion; Játékvezető: Harm Osmers
Gólszerző: Bakasetas (7.)
Sárga lap: Omur (45+1.), Vitor Hugo (51.), Bartra (81.), ill. Laidouni (27.), S. Mmaee (47.), Vécsei (88.)

Trabzonspor: Cakir – Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali – Hamsík, Siopis – Omur, Bakasetas, Trézéguet – Yazici. Vezetőedző: .

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Vécsei, Laidouni, Esiti – Zachariassen, R. Mmaee, Tokmac. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore