Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi fantasztikus beszédet mondott a válogatott fináléja előtt – videóval

A napokban jelent meg a Netflixen az argentin válogatott tavalyi Copa América-győzelmét feldolgozó dokumentumfilm-sorozat, melyben nyilvánosságra került a csapatkapitány döntő előtti beszéde…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

A pályán sokszor csendesnek és szerénynek mutatkozó Lionel Messi határozott, őszinte szavakkal indította csatába játékos társait a Brazília elleni finálé előtt, melyet tavaly nyáron az argentin válogatott magabiztos játékkal meg is nyert:

“Srácok! Köszönetet akarok mondani nektek ezért a 45 napért! Félelmetes, gyönyörű csapattá kovácsolódtunk. Élveztem ennek a 45 napnak minden percét. Másfél hónap telt el, és nem panaszkodtatok a sok utazásra, a szállásra, a kajára, semmire. Negyvenöt napja nem láttuk a családunkat. Dibu (Emiliano Martínez, a kapus – a szerk.) időközben apa lett, de még nem láthatta a kislányát. És mindezt ezért a pillanatért! Egyetlen apró lépésre vagyunk attól, hogy megszerezzük a serleget. Ezért most menjünk ki a pályára, és emeljük magasba ezt a kupát, hogy aztán együtt ünnepelhessünk a családunkkal, a barátainkkal, a néppel, amely mindvégig szurkolt nekünk. Nem szólhat közbe a véletlen, nem lehet mentség, kibúvó!

Ezt a kupát Argentínában kellett volna elnyernünk. Igen, Argentínában! De Isten elhozta ide, Brazíliába, és ezért itt, a Maracanában kell magasba emelnünk a kupát! Azért, hogy ez legyen életünk leggyönyörűbb pillanata! Így hát fussunk ki a pályára önbizalommal telve és nyugodtan, mert a trófea a miénk lesz, és hazavisszük!”

Az Albiceleste egymást követő 35 veretlen mérkőzéssel a közelgő világbajnokság egyik esélyesének számít.