Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nyert a Bayern, a Dortmund és a Lipcse is – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 13. fordulójának szombati játéknapján ahogy megszokhattuk kora délután több mérkőzést is rendeztek egy időben. Pályára lépett a Bayern, a Dortmund és a Leipzig is.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A Dortmund gyorsan szerette volna lerendezni a Bochum elleni mérkőzést, amely össze is jött. A 8. percben Moukoko révén már meg is volt a vezetés, a 17 éves támadó Süle átadásából tudott eredményes lenni (1-0). Alig 4 minutummal később pedig már kettőre növelte előnyét a BVB, egy jogosan megítélt büntetőt értékesített Giovanni Reyna (2-0). A két gólszerző pedig már az első játékrészben eldönti a 3 pont sorsát, ugyanis a ráadásban Reyna passzából Moukoko tud duplázni (3-0). A második félidő elég lagymatagra sikeredett, a hazaiaknak például egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt, míg a vendégek támadójátéka az egész találkozón csapnivaló volt, így az első játékrészben kialakult a 3-0-ás végeredmény.

Borussia Dortmund – Bochum 3-0 (3-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Játékvezető: T. Stieler
Gólszerzők: Moukoko (8′ 45+2′), Reyna (12′ – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A Hertha és a Bayern közötti találkozó izgalmasra sikeredett, habár úgy tűnt, hogy lesimázza ellenfelét a bajor együttes. A 12. percben már meg is szerezték a vezetést a vendégek Musiala által, aki Sadio Mané passzából talált be (0-1). A hajrához közeledve pedig duplázni tud mindössze 2 perc leforgása alatt a müncheniek befejezője, Choupo-Moting, aki sorozatban a hetedik mérkőzésén is betalált, ráadásul most duplázni tudott a sokak által leírt csatár (0-3). Azonban a szünetre nem bírta ki kapott gól nélkül a vendég csapat, ugyanis a 40. percben Lukebakio szépíteni tud Richter passzát követően (1-3). Sőt, még az első játékrész lefújása előtt visszajön a mérkőzésbe a Hertha, miután egy jogosan megítélt büntetőt Selke váltott gólra (2-3). A második félidő az első totális ellentettje volt, egyik csapat sem talált kaput és próbálkozás is alig volt, ennek következtében maradt a 3-2-es Bayern München siker, így átvették a vezetést a tabellán a bajorok az Union Berlintől, de a berliniek csak holnap játsszák le a fordulóbéli meccsüket.

Hertha – Bayern München 2-3 (2-3)
Helyszín: Olympiastadion (Berlin), Játékvezető: B. Dankert
Gólszerzők: Lukebakio (40′), Selke (45′ – büntetőből) ill. Musiala (12′), Choupo-Moting (37′ 38′)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A Hoffenheim és Leipzig közti összecsapásban sem volt hiány a helyzetekben és az iramban, viszont az első félidőben a gólok nem potyogtak úgy, ahogy a másik két találkozón. Az első félidőben egyetlen találat volt, amelynek szerzője az ismét remek formában lévő Nkunku, aki egy remek lövéssel juttatta vezetéshez a csapatát (0-1). A második félidőben viszont ezen a mérkőzésen jöttek a gólok. Az 50. percben Rutter tudja kiegyenlíteni a mérkőzés állását, aki a lipcseiek kölcsönjátékosától, Angelinótól kapta a gólpasszt (1-1). Azonban a vendégek ismét vezetéshez jutnak az 57. minutumban, ismét Nkunku juttatja előnyhöz a csapatát (1-2). A 69. percben pedig jött az újabb Leipzig gól, Szoboszlai gólpasszából Dani Olmo tudott eredményes lenni (1-3). A hátrelévő bő 20 percben már csak egy Baumgartner lehetőség volt, de az kimaradt, így idegenben aratott fontos sikert a Lipcse közvetlen riválisával szemben.

Hoffenheim – RB Leipzig 1-3 (0-1)
Helyszín: PreZero Arena (Sinsheim), Játékvezető: M. Peteresen
Gólszerzők: Rutter (50′) ill. Nkunku (17′ 57′), D. Olmo (69′)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 13. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Mönchengladbach – Stuttgart 3-1

Szombat:
Augsburg – Frankfurt 1-2
Borussia Dortmund – Bochum 3-0
Hertha – Bayern München 2-3
Hoffenheim – RB Leipzig 1-3
Mainz – Wolfsburg 0-3
18:30 Werder Bremen – Schalke (Tv: Arena 4)

Vasárnap:
15:30 Leverkusen – Union Berlin (Tv: Arena 4)
17:30 Freiburg – Köln

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore