Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: Mbappé le akarta mondani a válogatottságot – sajtóhír

Alig egy évvel ezelőtt szinte minden kapcsolatát meg akarta szakítani Franciaországgal a világbajnok támadó, Kylian Mbappé. A PSG-vel végül hosszabbító csatár ugyanis nem csak a párizsiaktól akart lelépni, de nem kívánt többet szerepelni a francia nemzeti csapatban sem.

(Photo by Marcio Machado/Getty Images)

A 2018-as világbajnoki cím után a 2021-re tolódott 2020-as Európa-bajnokság talán legnagyobb esélyese volt a francia válogatott. Azonban Didier Deschamps együttese bőven a várakozásokat alulmúlva már a nyolcaddöntőben elvérzett. A bukás egyik nagy bűnbakja lett a haloványan teljesítő csapatból Kylian Mbappé. A Paris Saint-Germain sztárjának erejéből csak két gólpasszra futotta a kontinenstornán. Ezt követően Mbappét rasszista támadások is érték, természetesen csak szóban. Ezt pedig nehezen viselte. Mindeközben pedig lejáróban volt párizsi szerződése is, és ez már komoly lelki teherrel járt számára. Erről vallott a Sports Illustratednek adott nyilatkozatában:

„Azt gondoltam, hogy nem játszhatok olyanokért, akik majomnak tartanak. De aztán adtam magamnak egy kis gondolkodási időt, és mindenki más is bátorított. A válogatottól való visszavonulás nem lett volna jó üzenet. Sok embernek akartam példát mutatni. Azt akartam megmutatni az új generációknak, hogy. Macron elnök is elmondta, hogy nem akarja, hogy ezt tegyem. Mindenki szeret engem. Azt akarta, hogy maradjak. Hatalmas őrület volt.”

– árult el elképesztő háttértitkot a világ egyik legértékesebb játékosa.

A sérülések miatt igencsak tartalékossá vált Franciaország hamarosan harcba száll vb-címe megvédéséért. A katari világbajnokságon Ausztrália ellen (november 22.) kezdik meg Mbappéék a menetelést, majd a folytatásban Dánia (november 26.) és Tunézia (november 30.) következik.