Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: az Inter sztárja is a belgák fedélzetén!

Az egyik legöregebb kerettel érkezik a katari világbajnokságra a belga válogatott, amely az előző tornán a negyedik helye végzett. Már akkor is alapembernek számított náluk az örökifjú Romelu Lukaku, aki az elmúlt időszakban sikertelen klubváltásairól volt ismert, semmint sikereiről.

Ráadásul a belga behemót 29 éves korára sérülékenyebb lett, mint eddig bármikor. Lukaku nyári vágya teljesült: visszatérhetett az Interhez, igaz a Chelsea egyelőre csak kölcsönbe engedte Milánóba a támadót. Lukaku azonban nem sok örömét lelhette egyelőre a második Interes érájában. Sérülései miatt eddig csak öt tétmeccsen lépett pályára, bár már így is van két gólja.

A 102-szeres válogatott támadó augusztusban még rendszeresen játszhatott, ám októberben alig töltött fél órát a gyepen. Sőt, azóta izomsérülése ismét pihenőre kényszerítette. Ez azt is jelenthette volna, hogy a Roberto Martínez nem hívja meg a világbajnokságra. Azonban a spanyol edző szeretné játszatni a katari seregszemlén. Benevezte a belga keretbe, és az alábbi fotó tanúsága szerint Lukaku örömmel repülőre is szállt válogatott társaival, akikkel tegnap landolt Kuvaiton keresztül Katarban.

A belga válogatott pénteken még felkészülési meccsen találkozik Egyiptommal, aztán megkezdi vb-szereplését. A Martínez-gárda Kanadával (november 23.), Marokkóval (november 27.) és Horvátországgal (december 1.) mérkőzik meg az „F” csoportban.