Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: debütáló csatár mentette meg a németeket – VIDEÓVAL

Nem csak sérülések, hanem komoly formahanyatlás is jellemzi azt a német válogatottat, amely nagyon simán jutott ki a világbajnokságra. Azonban a katari torna felvezetéseként nagyon gyengén szerepelt idén a Nemzetek Ligájában Hansi Flick együttese, így jogosan volt várható egy nagyobb gólkülönbségű győzelmet hozó felhozó meccs. Nem így lett.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A Nationalelf ugyanis az ománi fővárosban vendégeskedett ma este, és mérkőzött meg a helyi nemzeti csapattal. A javarészt a Bayern Münchenre építő németek rettenetes rossz formája talán sosem látott volt, lévén elmúlt tíz fellépésükből csak négyszer tudtak nyerni. Igaz, csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát. Szeptember 23-án a magyarok ellen, Lipcsében.
A rengeteg nem valós német identitású játékosra már egyáltalán nem jellemző az állhatatos német mentalitás. A Flick-fiúkra valószínűleg így sokkal nagyobb hatást tett volna ma egy nagyon magabiztos győzelem Omán ellen, ami megalapozhatott volna egy sikeres csoportkört a következő hetekben.
Omán végül valóban nem jelentett komoly kihívást a németeknek, akik végül csak egyetlen góllal bizonyulta jobbnak a közel-keleti ellenfélnél. A végig fölényben játszó négyszeres világbajnok gárda képtelen volt megtörni a jeget, és csak a szünet után beállt Niclas Füllkrug gólja döntött. A Werder Bremen csatára élete első felnőtt válogatott meccsén góllal tudott bemutatkozni.

Omán – Németország 0-1 (0-0)
Helyszín: Sultan Qaboos Sports Complex (Maszkat)
Gólszerző: – ill. Füllkrug (80.)

Füllkrug győztes találata:

A német válogatott, és a világbajnokság „E” csoportjának menetrendje:
2022. november 23.
14:00 Németország – Japán
17:00 Spanyolország – Costa Rica

2022. november 27.
11:00 Japán – Costa Rica
20:00 Spanyolország – Németország

2022. december 1.
20:00 Costa Rica – Németország
20:00 Japán – Spanyolország

A megöregedett Chile az idei vb-re nem tudta kvalifikálni magát, nem úgy a lengyel válogatott, amely utoljára 1986-ban élte túl a csoportkört. A kelet-európai együttestől mindig sokat vár a közvélemény (nem csak a hazájukban), ám rendre leszerepelnek a tornákon. Robert Lewandowski utolsó nagy eseményére készülhet. A PZPN választása mellesleg remek, lévén két amerikai, latin focit prezentáló együttessel is találkozik a katari csoportfázisban, így Chile talán a lehető legjobb ellenfél volt ma estére.
A varsói nézők tartalékos hazai gárdát köszönthettek, több stabil kezdőjátékos is csak a padon kezdett. A chileiek azonban veteránjaikkal a pályán indítottak: Bravo, Medel, Vidal, Alexis Sánchez… stb.
Természetesen utóbbiak vitték is a prímet a vendégektől, bár Medel és Vidal inkább a hazai játékosok bosszantásából vették ki a részüket, akik látványosan a hátuk közepére sem kívánták a találkozót.
Robert Lewandowski végül egyáltalán nem lépett pályára, ám Krzysztof Piatek csereként lett nyerőember. A hajrában Bravo szöglet után hárított, ám nem tudta megőrizni a labdát és a Salernitana csatára bevágta a győztes gólt.

Lengyelország – Chile 1-0 (0-0)
Helyszín: Stadion Wojska Polskiego (Varsó); Vezette: Harm Osmers (német)
Gólszerző: Piatek (85.), ill. –

Piatek győztes gólja:

A lengyel válogatott, és a világbajnokság „C” csoportjának menetrendje:
2022. november 22.
11:00 Argentína – Szaúd-Arábia
17:00 Mexikó – Lengyelország

2022. november 26.
14:00 Lengyelország – Szaúd-Arábia
20:00 Argentína – Mexikó

2022. november 30.
20:00 Lengyelország – Argentína
20:00 Szaúd-Arábia – Mexikó