Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB I: újabb rangadót nyert az éllovas Ferencváros – KÖRKÉP

A magyar női bajnokságban (Simple Női Liga) az elmúlt hétvégén az MTK Hungária és a Ferencváros vívott rangadót egymással…

 

A Simple Női Liga legutóbbi fordulójának rangadóján a százszázalékos listavezető Ferencváros a papírformának megfelelően 5-2-es győzelmet aratott az MTK Hungária vendégeként az Új Hidegkuti Stadionban. A zöld-fehérek már az első tíz percen belül kétgólos előnyre tettek szert Papp Luca és Pusztai Sára korai góljaival, azonban később némileg elkényelmesedtek Vágó Fannyék, és az első félidő hátralévő részében nem szereztek újabb gólt. A szünet után váratlan rövidzárlat történt a Fradinál, melyet a közben vérszemet kapó kék-fehérek gólokkal büntettek: Vachter Fanni és Sipos Lilla találataival 2-2-re módosult az eredmény. A Ferencváros azonban villámgyorsan visszavette az előnyt, négy perccel az egyenlítés után Szabó Viktória fejesével már ismét ők vezettek. A hajrá kiélezetten telt 3-2-es eredmény mellett, azonban az utolsó tíz percen belül Biljana Bradics és Csigi Eszter gondoskodott róla, hogy a favorit végül magabiztos győzelmet arasson.

Ennek ellenére a mérkőzés talán a vártnál szorosabban alakult, a Ferencváros az első tíz fordulóban eddig összesen kapott két gólt, most egy mérkőzés alatt, egy négyperces periódusban kapituláltak ennyiszer. Vágó Fanny csapata azonban a hullámvölgyet is átvészelte és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

A második helyen a tavalyi döntős ETO FC Győr áll, megelőzve a harmadik MTK-t és a negyedik Puskás Akadémiát.

MTK Hungária – Ferencváros 2-5 (0-2)
Gólszerzők:
Vachter (52.), Sipos (56.), ill. Papp L. (6.), Pusztai (10.), Szabó V. (60.), Bradics (82.), Csigi (85.),

A 11. forduló eredményei

Haladás-Viktória – MOL Fehérvár 4-0
Szent Mihály – ETO FC Győr 0-4
MTK Hungária – Ferencváros 2-5
Újpest – Kelen SC 0-4
Astra Hungary – Puskás Akadémia 2-3
Diósgyőri VTK – Szekszárdi UFC 3-1

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore