Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gündogan: “Egy német válogatott nem kaphat ilyen gólt világbajnokságon…”

Jókora meglepetésre a német válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Japán ellen a világbajnokság csoportkörének első fordulójában…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A nyolc évvel ezelőtti vb-győztes német válogatott a félidei vezetés ellenére szenvedett vereséget Japántól, melyet követően a tizenegyesből eredményes Ilkay Gündogan sem volt elégedett:

“Nagyon megkönnyítettük Japán számára ezt a győzelmet. A második gólnál nem tudom mi történt, nagyon könnyű gólt ajándékoztunk. Egy világbajnokságon a német válogatott nem kaphat ilyen gólt. A meccs nagy részében mi irányítottuk a játékot, megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy lezárjuk a meccset, de egyik lehetőséget sem használtuk ki. Nem kellett volna ennyire az ívelésekre helyezni a hangsúlyt, és pláne nem lett volna szabad ilyen gólokat kapni. Túl könnyen és túl gyakran veszítettük el a labdát, és olyan érzésem volt, mintha a kapu előtt néhányan bujkáltak volna.”

Németország az utolsó 21 büntetőjéből húszat kihasznált a világbajnokságokon, az egyetlen hiba Lukas Podolski nevéhez fűződött 2010-ben a szerbek ellen. Gündogan pályafutása során hétből hét tizenegyest értékesített a válogatottban.

“Nevetséges, hogy pont nélkül maradtunk ezen a meccsen. Csak magunkat hibáztathatjuk, ilyen helyzetkihasználással nem lehet nyerni” – fűzte hozzá Thomas Müller.

A vereséggel rajtoló Nationalelf soraiban az újonc Yousouffa Moukoko 18 évesen és három naposan a legfiatalabb játékos lett, aki valaha pályára lépett világbajnokságon a német válogatottban.

A németek a második fordulóban Spanyolország ellen lépnek pályára, egy újabb vereséggel végzetes helyzetbe kerülhetnek.