Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Giroud a duplájával utolérte Henry-t

A francia válogatott 4-1-es győzelmet aratott Ausztrália ellen az első mérkőzésén a világbajnokságon, miközben duplázó csatára különleges rekordot állított be…

(Photo by Wu Zhizhao/VCG via Getty Images)

A címvédő francia válogatott támadója, Olivier Giroud két gólt szerzett az ausztrálok ellen, így érthető volt a boldogsága a lefújás után:

“Kicsit ijedten futballoztunk az első percekben, de szerencsére az ausztrálok gólja után gyorsan reagáltunk. Szerencsére hamar válaszoltunk, gyorsan egyenlítettünk, gólokat szereztünk, hatékonyan használtuk ki a helyzeteinket. Nem mondom, hogy minden tökéletes, de megvolt a kellő dinamika a csapatban, és az önbizalommal sincs gond. Jónak látom a helyzetünket és a további kilátásainkat.”

Giroud a duplájával immár 51 gólt jegyez a francia válogatott színeiben, éppen annyit, mint Thierry Henry, aki a legeredményesebb volt eddig a nemzeti csapatban. Ráadásul amíg az AC Milan sokak által lebecsült játékosa 115 meccsen érte el ezt a góltermést a válogatottban, addig nagy elődjének ehhez 123 találkozóra volt szüksége.

“Oliver jó példa arra, hogy sosem szabad feladni. Az utóbbi hónapokban ingadozott a formája, de sosem veszett el a motivációja. Hatalmas eredmény, hogy utolérte Thierry Henry-t, bízom benne, hogy a következő meccseken le is hagyja” – fűzte hozzá Hugo Lloris, a csapatkapitány.

Giroud emellett 36 évesen és 53 naposan a franciák legidősebb vb-n pályára lépő játékosa, és értelemszerűen legidősebb vb-gólszerzője lett. Továbbá nála idősebb játékosként egyedül Roger Milla volt képes duplázni világbajnokságon, aki 38 évesen és 34 naposan talált be kétszer az 1990-es tornán.

Ugyanakkor a franciákat egy újabb csapás érte, Lucas Hernández keresztszalag-szakadása miatt már nem játszhat a tornán.