Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Matthäus szerint a német válogatottnak a játékra kéne koncentrálnia

Japán 2-1-re legyőzte Németországot a világbajnokságon, így a nyolc évvel ezelőtti győztes Nationalelf hatalmas meglepetésre vereséggel kezdte a tornát…

(Photo by Cathrin Mueller – FIFA/FIFA via Getty Images)

A német válogatott egykori világbajnok csapatkapitánya és aranylabdás, Lothar Matthäus elmondta, hogy véleménye szerint a nemzeti csapatot akadályozzák az ország politikai intézkedései:

“Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat. Pedig nekik nem ezzel kéne foglalkozniuk. A labdarúgók azért vannak ott a vébén, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken.”

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha “leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben”.

A németek a következő mérkőzésüket az első fordulóban 7-0-ra diadalmaskodó spanyolok ellen vívják és egy újabb vereséggel akár ki is eshetnek a csoportból. Matthäus szerint ezen a meccsen “csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket.”