Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Richarlison duplázott, Brazília felőrölte a masszívan védekező Szerbiát! – videóval

Brazília is megkezdte a szereplését a katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol az első fordulóban Szerbiával mérkőztek meg.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

Igen álmoskásan kezdte Brazília a mérkőzést, ami Szerbia számára rendkívül kedvező volt. A játékot többnyire Neymarék irányították, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani az igen fegyelmezett szerb védelemmel szemben. A legnagyobb esélyük a játékrész végéhez közeledve alakult ki, egy gyors összjáték után Raphinha lőhetett tisztán, ám nagyon gyengén találta el a labdát, amit Milinkovic-Savic könnyedén fogott. A szerbek előtt is adódott pár apróbb esély, ők inkább a szélekről érkező beadásokkal tudtak operálni, de pár gyengébb fejesen kívül nem igazán lehetett mit feljegyezni.

A második játékrész elején aztán rögtön az első percben az addigi legnagyobb ziccer alakult ki. Egy védelmi megingást kihasználva Raphinha került ziccerbe, de a Barca támadója ismét igen gyenge megoldást választott és telibe lőtte a szerbek kapusát. A 60. percben aztán már a szerbek hálóőre is tehetetlen volt, ám Alex Sandro távoli lövésénél a kapufa hárítani tudott! Nem sokkal később viszont már semmi sem tudta megmenteni a szerbeket. Az egyre nagyobb erőket mozgósító brazilok ugyanis megszerezték a vezetést! Neymar tört be a büntetőterületen belülre, ahol Vinicius engedett el egy nagyon jó lövést, ezt még Milinkovic-Savic nagy bravúrral védeni tudta, de a kipattanót Richarlison továbbította a hálót, 1-0! Bő tíz perc elteltével aztán sikerült megdupláznia az előnyét a brazil válogatottnak. Vinicius beadása után ismét a Tottenham támadója volt eredményes, aki a labdát felpörgette magának, majd félig ollózós mozdulattal a hálóba vágta a labdát, 2-0! A második gól le is zárta a 3 pont sorsát, ezt követően a szerbek már nem tudtak komoly ellenállást kifejteni. Sorjáztak a brazil lehetőségek, de többnyire Milinkovic-Savic védéseire vagy a kapufára volt szükség, hogy ne nőjön tovább a különbség. Végül nem született újabb gól, de összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott Brazília, amely ezzel a sikerrel a csoportja élére ugrott.

Brazília – Szerbia 2-0 (0-0)
Helyszín:
Lusail Iconic Stadion Vezette: A. Faghani
Gólszerző: Richarlison (62., 73.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Pavlovic (7.), Gudelj (49.), Lukic (64.)
Kiállítás: -ill.-

Brazília: Alisson – Alex Sandro, Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paqueta (Fred 75.), Neymar (Antony 79.) – Vinicius (Rodrygo 75.), Richarlison (Jesus 79.), Raphinha (Martinelli 87.) Szövetségi kapitány: Tite

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic 57.), Lukic (Lazovic 66.), Gudelj (Ilic 57.), Mladenovic (Vlahovic 66.) – Tadic, Mitrovic (Maksimovic 83.), S. Milinkovic-Savic Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic


A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei:

Svájc – Kamerun 1-0
Uruguay – Dél-Korea 0-0
Portugália – Ghána 3-2
Brazília – Szerbia 2-0

A G-csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore