Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nem bírt egymással Hollandia és Ecuador az A-csoport rangadóján! – videóval

A mai nap megkezdődtek a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulói. Az A-jelű kvartettben az első körben egyaránt győzelmet arató Hollandia és Ecuador csapott össze.

(Photo by ANP via Getty Images)

Mindkét csapat egy-egy győzelem után vághatott neki ennek a kulcsfontosságú mérkőzésnek. A találkozó első nagy lehetősége Hollandia előtt adódott, miután a 6. percben labdát szereztek az ellenfél tizenhatosa előtt. A játékszert Klaassen Gakpohoz tette, aki védhetetlen lövést engedett el 17 méterről, 1-0! A lőtt gól viszont úgy nézett ki, hogy inkább a hollandokat fogta meg jobban, a játékrész felétől ugyanis Ecuador egyre nagyobb fölénybe került, míg Louis van Gaal csapata egyszer sem jelentett veszélyt a szünetig Galindez kapujára. Az ecuadori fölény egészen a félidő végéig megmaradt, de igen nagy veszélyt nem tudtak okozni Noppert kapujára. A ráadásban aztán lőttek egy gólt Estupinan révén, de mint kiderült a találatnál lesállás alakult ki, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A második játékrész elején aztán már érvényes gólt szerzett a továbbra is igen aktív Ecuador! A 49. percben Noppert hatalmas bravúrral védeni tudta Estupinan lövését, de a kipattanóra Valencia ért oda elsőként, és megszerezte a 3. gólját a világbajnokságon, 1-1! Az egyenlítést követően sem álltak vissza az ecuadoriak, és a 60. percben majdnem sikerült megfordítani a mérkőzést, ám Plata bombájánál a felsőléc hárított. A folytatásban van Gaal cserékkel próbálta felrázni a csapatát, de nem igazán járt sikerrel. Annyit sikerült elérnie, hogy az ecuadori fölényt némileg visszafogták, de támadásban továbbra is rendkívül halovány produkciót mutattak be. A véghajrában már nem alakult ki újabb nagy lehetőség, így osztozkodtak a pontokon a felek, aminek a játék képe alapján inkább Hollandia örülhetett.

Hollandia – Ecuador 1-1 (1-0)
Helyszín:
Khalifa International Stadium Vezette: M. Ghorbal
Gólszerzők: Gakpo (6.) ill. Valencia (49.)
Sárga lapok: -ill. Mendez (57.)
Kiállítás: -ill.-

Hollandia: Noppert – Aké, van Dijk, Timber – Blind, de Jong, Koopmeiners (Weghorst 80.), Dumfries – Klaassen (Berghuis 70.), Bergwijn (Depay 46.), Gakpo (de Roon 80.) Szövetségi kapitány: Louis van Gaal

Ecuador: Galindez – Porozo, Torres, Hincapie – Preciado, Mendez, Caicedo, Estupinan – Plata (Ibarra 90.), Estrada (Sarmiento 74.), Valencia (Rodriguez 90.) Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro

 

A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei és további programja:
Wales – Irán 0-2
Katar – Szenegál 1-3
Hollandia – Ecuador 1-1
20:00 Anglia – Egyesült Államok (Tv: M4 Sport)

Az A-csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore