Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a házigazda Katar Szenegáltól is kikapott! – videóval

A katari világbajnokság csoportkörének második fordulójában, péntek kora délután a házigazda Katar is pályára lépett, ezúttal Szenegál ellen. A torna házigazdájának ezúttal sem volt sok öröme a találkozóban. 

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Eléggé visszafogottan kezdte a találkozót a torna házigazdája. Szenegál ha nem is rontott neki hatalmas elánnal a katariaknak, érezhető volt, hogy melyik csapat tudása képvisel ezúttal is magasabb szintet.

A szenegáli fölény az első félidő vége előtt érett góllá, amikor és Boulaye Dia talált a hálóba, kialakítva a félidei végeredményt.

A fordulást követően ha változtatni is akart Katar, alig három perc elteltével újabb gólt kapott, Famara Diedhiou volt eredményes szenegáli részről. Aki esetleg újabb összeomlástól féltette a katariakat, annak ekkor csalatkozni kellett, hiszen két gólos hátrányban elkezdett élénkülni a hazai csapat.

A katari próbálkozások eredménye Mohammed Muntari fejese lett, amely utat talált Edouard Mendy hálójába (…) mielőtt azonban a nagy hazai feltámadás bekövetkezhetett volna, egy gyors szenegáli ellentámadás megpecsételte Katar sorsát: a csereként beálló Bamba Dieng közeli lövése zárt le egy szépen végigvitt jobb oldali akciót.

Katar ezúttal is próbálkozott, küzdött, megszerezte első gólját is hazai pályán, ám ezúttal is két gólos vereséget szenvedett.

A mérkőzés összefoglalója:

 

Katar – Szenegál 1-3 (0-1)
Helyszín: Al Thumama stadion (Doha), Vezette: A. Mateu Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Muntari (78.) ill. Dia (41.), Diedhiou (48.), Abass (84.)
Sárga lap: Mohammad (20.), Ahmed (45+2.), Madibo (90+1.)  ill. Dia (30.), Jakobs (52.), Ciss (87.)
Piros lap: – ill. – 

Katar: Barsham – Mohammad, Pedro Miguel (Waad, 83.), Khoukhi, Hassan, Ahmed (Salman, 83.) – Boudiaf (Hatem, 69.), Madibo, Al Haydos (Muntari, 74.)? – Afif, Almoez Ali. Szövetségi kapitány: Felix Sánchez Bas

Szenegál: Mendy – Jakobs (P. A Cisse, 78.), Diallo, Koulibaly, Sabaly – I. Sarr (Ndiaye, 74.), N. Mendy (P. M Sarr, 78.), Gueye, Diatta (Ciss, 64.) – Diedhiou (Abass, 74.), Dia. Szövetségi kapitány: Aliou Cisse

 

Az A-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

 

A játéknap eredményei és további mérkőzései:
Wales – Irán 0-2
17:00 Hollandia – Ecuador (Tv: M4 Sport)
20:00 Anglia – USA (Tv: M4 Sport)