Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: hátrányból fordítva nyert Horvátország, Kanada búcsúzik a tornától- videóval

Folytatódtak az F-csoport küzdelmei a 2022-es katari világbajnokságon Horvátország és Kanada találkozójával. Az észak-amerikaiak nagyon hamar ráijesztettek a horvátokra, de még a félidő előtt megfordították az eredményt az európaiak. A második játékrész csendesebben zajlott, de végül még két gólt szerzett Horvátország, amivel megnyerte a mérkőzést, és ez egyben azt is jelentette, hogy Kanada búcsúzik a sorozattól. 

 (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Derült égből villámcsapásként érkezett Kanada vezető találata a 2. percben, amikor Buchanan beadását Davies a kapu közepébe fejelte az ötös sarkáról. Nagyon kevés helyzetet hozott az első játékrész, bár a bekapott gól ellenére mégis a horvátok játszottak kisebb fölényben. A 23. percben érkezett az első valamirevaló horvát támadás, amikor Kovacic a tizenhatosról laposan Livaja elé passzolt, aki egy védőn átverekedve 10 méterről csak a kapus elé tudta tolni a labdát. A 27. percben Kramaric már betalált a hálóba, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 36. percben Modric passzát Livaja vette át, de a csatár csak a kapusba tudta lőni a labdát. Hiába védekezett szervezetten a kanadai válogatott, ezt követően egy perccel már sikerült kiegyenlítenie a horvátoknak: Perisic csodás passzt adott a tizenhatos bal sarka elől, majd Kramaric a bal alsó sarokba lőtt. Beindult kicsit a horvát válogatott, és a 44. percben már a vezetést is megszerezték, amikor Juranovic indult meg a jobb szélen, majd középre passzolt épp az érkező Livaja elé, aki a jobb alsó sarokba lőtt. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőre összeszedte magát kicsit Kanada, és több támadást is tudott vezetni. Az 50. percben a csereként beálló kanadai Osorio nem sokkal tekerte a labdát középről a jobb felső sarok mellé. Az 55. percben viszont már Borjan védett nagyot, amikor Kramaric középről azonnal kapura vágta Modric lapos passzát, de a kapus a jobb alsó sarok előtt kiütötte a labdát. Az 57. percben Osorio és Buchanan hozott össze egy lövőhelyzetet Davidnek, aki középről kapura is lőtt, de Livakovic kipöckölte a léc alá tartó labdát. Kicsit leült a mérkőzés, majd a 70. percben, szinte a semmiből ismét gólt lőtt Horvátország: Perisic remekül ívelt be középre, amit Kramaric vett le remekül, majd kicselezte Millert, és Hutchinson lábai között lőtt a jobb alsóba. A 72. percben ott lehetett volna a negyedik, de Modric beadásáról milliméterekkel maradt csak le a kapu elé berobbanó Petkovic. Az utolsó percek szinte eseménytelenül teltek, bár a hajrában eleresztett pár távoli lövést a kanadai válogatott, de a befejezéseik pontatlanok voltak. A 94. percben viszont egy hatalmas hiba után meglőtte a negyedik gólját is a horvát válogatott: Orsic tört kapura egy Millertől kapott passzal, majd önzetlenül jobbra passzolt Majernek, aki a bal felső sarokba lőtt, ezzel pedig lezárult a mérkőzés.

Horvátország – Kanada 4-1 (2-1)
Helyszín: Halífa Nemzetközi Stadion (Doha) Vezette: Andrés Matonte (uruguayi)
Gólszerzők: Kramaric (36. 70.), Livaja (44.), Majer (90+4.) ill. Davies (2.)
Sárga lap: Lovren (56.), Modric (85.) ill. Buchanan (52.), Miller (85.)
Kiállítás: – ill. –

Horvátország: Livkovic, Sosa,Gvardiol, Lovren, Juranovic, Brozovic, Kovacic (Majer, 86.), Modric (Pasalic, 86.), Perisic (Orsic, 86.), Kramaric (Vlasic, 72.), Livaja (Petkovic, 60.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Kanada: Borjan, Johnston, Vitoria, Miller, Laryea (Hoilett, 62.), Buchanan, Hutchinson (Adekugbe, 72.), Eustaquio (Kone, 46.), Davies, Larin (Osorio, 46.), David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman

A F-csoport jelenlegi állása:


Standings provided by Sofascore

A játéknap eredményei és további programja: 

E-csoport:
Japán – Costa Rica 0-1
20:00 Spanyolország – Németország (Tv: M4 Sport)

F-csoport:
Belgium – Marokkó 0-2
Horvátország – Kanada 4-1