Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: élesedik az E-csoport, Costa Rica legyőzte Japánt! – videóval

Meglepetéssel indult a vasárnap a katari világbajnokságon: az első fordulóban a németeket legyőző japán válogatott egygólos vereséget szenvedett az előző körben a spanyolok által kiütött Costa Ricától.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az első játékrész olyannyira óvatos és tapogatózó játékot hozott, hogy kaput eltaláló lövésre sem volt példa a kósza helyzetek és próbálkozások során.

A második játékrész forgatókönyve egészen érdekesen alakult, hiszen a japánok végig domináltak, többször is közel álltak a vezetés megszerzéséhez. A Costa Rica-i kapus, Keylor Navas állta a sarat, ami a végén sokat ért. Luis Fernando Suárez együttese ugyanis a 81. percben előnyhöz jutott Keysher Fuller révén, amire a japánok már nem tudtak válaszolni.

Costa Rica ezzel a három ponttal életben tartotta továbbjutási reményeit, ugyanakkor az utolsó fordulóban a sokkal esélyesebbnek tartott németekkel találkozik majd. Japán ellenfele Spanyolország lesz a záró körben.

Világbajnokság, E-csoport, 2. forduló
Japán – Costa Rica 0–1 (0-0)
Helyszín: Ahmad bin Ali Stadion (Al Rayyan); Játékvezető: Michael Oliver
Gólszerző: Fuller (81.)
Sárga lap: Yamane (44.), Itakura (84.), Endo (90+3.), ill. Contreras (41.), Borges (61.), Calvo (70.)

Japán: Gondo – Yamane (Mitoma 62.), Itakura, Yoshida, Nagatomo (H. Ito 46.) – Endo, Morita – Doan (J. Ito 67.), Kamada, Soma (Minamino 82.) – Ueda (Asano 46.). Szövetségi kapitány: Hajime Moriyasu.

Costa Rica: Navas – Fuller, Duarte, Manley, Calvo, Oviedo – Torres (Aguilera 65.), Borges (Salas 89.), Tejeda, Campbell (Chacon 90+5.) – Contreras (Bennette 65.). Szövetségi kapitány: Luis Suárez.

A találkozó videós összefoglalója:

A játéknap további programja:

14:00 Belgium – Marokkó
17:00 Horvátország – Kanada
20:00 Spanyolország – Németország

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore