Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a kameruni kapitány elárulta, miért rakta ki kapusát a keretből

Ahogyan arról beszámoltunk, a kameruni válogatott első számú kapusa az előző mérkőzés előtt kikerült a csapat vb-keretéből…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

Az afrikai csapat szövetségi kapitánya, Rigobert Song tájékoztatást adott az eset részleteiről, így kiderült, hogy nem volt hajlandó feladni az elveit és azt is megtudhattuk, hogy André Onana nem hagyta el a világbajnokság helyszínét:

“Ez a döntés nagy kockázatvállalás volt a részemről, de én ezeknek a srácoknak nemcsak az edzőjük, hanem az apjuk is vagyok, így van, amikor kemény döntéseket kell meghoznom, és kiállok az elveim mellett. Egyelőre kivárok, meglátjuk, Onana velünk marad-e a harmadik csoportmeccsre. Ez nem csak rajtam, rajta is múlik. Mindenkinek tiszteletben kell tartania a szabályokat.”

Mint ismeretes, az Inter hálóőre védte a “szelidíthetetlen oroszlánok” kapuját a torna első mérkőzésén a Svájc elleni 1-0-s vereség alkalmával, amikor 26 tizenhatoson kívüli labdaérintésével kapusok közti vb-rekordot állított fel.

Úgy tudják, hogy Song ebből kért kevesebbet, és a hagyományos játékból, a hosszú labdákból többet. Onana azonban nem volt hajlandó változtatni a stílusán.

A Szerbia elleni 3-3-as döntetlen alatt a kapitány megkapta, amit szeretett volna, az Onana helyett védő Devis Epassy egyszer sem (!) indított passzt a tizenhatoson kívülről, ellenben 18 hosszú labdával operált, melyek közül 11 sikeres volt.

Kamerun két mérkőzés után egyetlen ponttal bír, és a záró fordulóban a már továbbjutott brazilokat legyőzve kéne kiharcolni a továbbjutást.