Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: hatalmas meglepetés, a csoportkörben búcsúzott Belgium! – videóval

Óriási meglepetésre már a csoportkörben búcsúzott a katari világbajnokságtól az előző tornán bronzérmet szerző Belgium. Roberto Martinez legénysége gól nélküli döntetlennel zárt Horvátország ellen, Zlatko Dalic tanítványai a második helyen jutottak tovább, míg a D-csoport nyertese Marokkó lett.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Gyakorlatilag szinte a kezdőrúgás után helyzetet alakított ki Horvátország. Luka Modric ívelését Ivan Perisic kezelte le a labdát, egy finom csellel becsapta védőjét, majd a próbálkozása végül elsuhant keresztbe. A 13. percben Kevin De Bruyne átadása után Mertens került hatalmas ziccerbe, azonban a rutinos támadó rosszul találta el a labdát, így a lövése jócskán célt tévesztett. Az első félidő ráadásában még a horvátok előtt adódott egy lehetőség, Borna Sosa beadását követően Juranovic elé került a játékszer, aki kapásból mellé lőtt. 

A fordulás után Belgium nyitott helyzettel, a 48. minutumban De Bruyne beívelése után Romelu Lukaku bólintott Livakovic kezei közé. Az 50. percben Josko Gvardiol passzolt Mateo Kovacichoz, aki ezt követően lőtt, ám balszerencséjére Courtois bravúrral védett. Az 54. minutumban újabb horvát lehetőség, Kovacic készítette le a labdát Brozovic elé, akinek a lövését szintén hárította a belgák portása. Picivel később Modric próbálkozott, de ő sem tudott túljárni Courtois eszén. A 60. percben hatalmas ziccer maradt ki, Lukaku néhány méterről a kapufát talált telibe. A 62. minutumban ismét Romelu Lukaku rontott helyzetet, De Bruyne beadása során rendkívül rosszul mozdult ki Livakovic, azonban a belga csatár üres kapura fölé fejelt. A 87. percben megint csak Lukaku…Meunier lövésébe tette bele a lábát, ám a labda a elment a léc mellett. Belgium utolsó helyzetét a 90. minutum végéhez közeledve láthattuk, Thorgan Hazard beadása után újfent Lukaku bénázott el egy újabb hatalmas lehetőséget.

Horvátország – Belgium 0-0
Helyszín:
Ahmad bin Ali Stadion (Al Rayyan); Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők: ill.
Sárga lapok:
ill. Dendoncker (67.)
Kiállítás: ill.

Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer 90+2.) – Kramaric (Pasalic 64.), Livaja (Petkovic 64.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Belgium: Courtois – Dendoncker (Tielemans 72.), Alderweireld, Vertonghen – Meuiner (E. Hazard 87.), Witsel, De Bruyne, Castagne – Trossard (T. Hazard 59.), Mertens (Lukaku 46.), Carrasco (Doku 72.). Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Videós összefoglaló:

Az F-csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

A játéknap végeredményei és további programja:

F-csoport:
Horvátország – Belgium 0-0
Kanada – Marokkó 1-2

E-csoport:
20:00 Costa Rica – Németország (Duna World)
20:00 Japán – Spanyolország (M4 Sport)