Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Marokkó története során másodszor nyolcaddöntős! – videóval

Véget értek a világbajnokság F-csoportjának küzdelmei is. Az utolsó körben eldőlt, hogy Marokkó, miután Belgiumot és Kanadát is legyőzte, csoportelsőként jutott tovább, megelőzve Horvátországot.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Villámrajtot vett a belgák legyőzésétől – na és persze saját szurkolóitól is – fűtött Marokkó, amely már a 4. percben vezetett a remek formában futballozó Hakim Ziyech tökéletes helyzetfelismerésével.

A korai gól nem szegte kedvét a kandiaknak, akik az előző két csoportmeccsen mutatott szimpatikus és olykor igen lendületes játékukkal álltak elő ezen a napon is (…) és hamar két gólos hátrányból próbálkozhattak, ugyanis Yussef En Nesyri kapott nagyszerű kiugratást Achraf Hakimitől, a befejezés pedig tökéletesre sikerült!

Marokkó, különösen a szurkolóik ekkor már-már euforikus állapotba kerültek, hiszen az újabb három pont biztos továbbjutást jelentett a számukra. Az afrikaiak kedvét az sem szegte, hogy Kanada egy balszerencsés öngóllal szépített még a félidő vége előtt: Nayef Aguerd volt a vétkes marokkói részről.

Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy amolyan slusszpoénként, Marokkó újra két gólos előnyre tett szert, de aztán a VAR hamar érvénytelenítette En Nesyri újabb találatát a hosszabbításban.

A fordulást követően adódtak helyzetek mindkét oldalon; Kanada nagyon hajtott az egyenlítésért – Tegyük hozzá a félidő második felében már inkább az észak-amerikaik állt közelebb az újabb gólhoz – volt kapufájuk is a ‘juharleveleseknek Atiba Hutchinson fejesét követően -, ami miután elmaradt, az eredmény már nem változott.

Marokkó főleg az első félidőben nyújtott jó teljesítményével alapozta meg ezt az egy gólos győzelmet, amely egyben a csoportelsősséget is jelentette Hakim Ziyech-ék számára – Halkan jegyezzük meg, ezt is kevesen gondoltuk volna a világbajnokság kezdete előtt!

 

Kanada – Marokkó 1-2 (1-2)
Al Thumama stadion (Doha), Vezette: R. Claus (brazil)
Gólszerzők: Aguerd (40. -öngól) illetve Ziyech (4.), En Nesri (23.)
Sárga lap: Hoilet (7.), Osorio (26.), Adekugbe (45+2.), Vitoria (84.) illetve –
Piros lap:

Kanada: Borjan – Johnston, Vitoria, Miller, Adekugbe (I. Kone, 61.) – Buchanan, Kaye (Hutchinson, 60.), Osorio (Laryea, 65.), Davies – Hiolet (Wotherspoon, 76.), Larin (David (60.). Szövetségi kapitány: John Herdman

Marokkó: Bono – Hakimi (Jabrane, 85.), Aguerd, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Ounahi (El Yamiq, 77.), Sabiri (Amallah, 65.) – Ziyech (Hamdallah, 76.), En Nesyri, Boufal (Aboukhlal, 65.). Szövetségi kapitány: Walid Regragui

 

Az F-csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore

 

A szerdai nap további programja: 

20:00 Costa Rica – Németország (Tv: M4 Sport+)

20:00 Japán – Spanyolország (Tv: M4 Sport)