Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messi és Szczesny fogadtak egymással a büntető előtt

Argentína 2-0-s győzelmet aratott Lengyelország ellen, így az első mérkőzés elvesztése ellenére csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé…

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A találkozó első félidejének hajrájában az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi kihagyott egy büntetőt, melyet gyengén helyezett, így az irányt megérző Wojciech Szczesny hárított. A lengyel kapus elárulta az eset körülményeit és azt is, hogy fogadtak Messivel a videózás alatt, hogy megadja-e a játékvezető a tizenegyest:

“Rögtön elismertem a bírónak, hogy volt kontakt, de épphogy csak hozzáértem Messi arcához. Szerintem ez nem ért büntetőt, de a bíró máshogy döntött, el tudom fogadni az ítéletet. Nem tudtam, hogy hova lövi, csak volt egy érzésem, hogy merre vetődjek. A videózás alatt 100 euróban fogadtam Messivel, hogy nem fújják be a tizenegyest. Elvesztettem a fogadást. Nem is tudom, ilyet lehet-e csinálni egy vb-n, lehet, hogy eltiltanak érte, de nem izgat. Mondjuk nem tervezem, hogy ki is fizetem a 100 eurót, van elég pénze úgyis” – mondta nevetve a kapus.

Szczesny úgy fogalmazott, először fordult elő pályafutása során, hogy egy vereségnek is örülni tudott, mivel továbbjutottak, de már a franciák ellen is fogadkozott. Lengyelország a nyolcaddöntőben egy másik favorittal, a címvédő Franciaországgal találkozik majd.

A csoport első helyén továbbjutó Argentína szombat este Ausztrália ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!