Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Klinsmann szerint sem érdemeltek továbbjutást

A német válogatott hiába győzte le 4-2-re Costa Ricát, nem jutott tovább a legjobb 16 közé a világbajnokságon, amely így az egymást követő második vb-n esett meg velük…

(Photo by Boris Streubel – UEFA/UEFA via Getty Images)

A német válogatott egykori világ-, és Európa-bajnok klasszisa, Jürgen Klinsmann nem keresett kifogásokat a németek kiesése után, hanem beleállt a válogatottba:

“Németország nem érdemelte meg a továbbjutást, mert mindhárom csoportmeccsén átmeneti állapotban futballozott, támadásban pedig nélkülözte a sikerhez szükséges hatékonyságot.”

“Másfél év áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészüljünk a hazai rendezésű Európa-bajnokságra, és ez jól is elsülhet, helyre lehet állítani a koncentrációt. Megnyugtató ugyanakkor, hogy a válogatottnak van egy csodagyereke Jamal Musiala személyében, aki egészen kivételes futballista. Remélem, hogy ez nem zökkenti ki az eddig nyújtott jó formájából” – folytatta a válogatottat 2006-ban vb-bronzéremig juttattó egykori kapitány.

A legendás exfutballista úgy vélte, további tehetségek is vannak a Nationalelfben, akik ugyan még nem érték el saját csúcsteljesítményüket, de “remélhetőleg erősebben térnek majd vissza”.

A korábbi négyszeres világbajnok német válogatott az egymást követő második vb-n még a csoportkörből sem jutott tovább. A 2014-es vb-cím óta mindkét vb-jén csak egy-egy csoportmeccset nyert meg.