Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: véget ért Gabriel Jesus tornája, több hónapra elvesztette az Arsenal

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) hivatalos közleményt adott ki az Arsenal csatárának, Gabriel Jesusnak az állapotáról, és sajnos nem közölt jó híreket. 

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Gabriel Jesusnak véget ért a 2022-es katari világbajnokság. Az Arsenal támadója a jobb térdében szenvedett sérülést még Brazília Kamerun elleni vereségének alkalmával. Azóta a brazil válogatott orvosi stábja megvizsgálta a játékost, és kiderült, hogy nem folytathatja a tornát. Egybehangzó sajtóhírek szerint 3 hónapig lesz harcképtelen, és egy műtét is vár rá.

“Ahogy azt a brazil labdarúgó-szövetség a Kamerun elleni mérkőzés után bejelentette, Alex Telles és Gabriel Jesus szombat reggel átestek az orvosi vizsgálatokon. A válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar kíséretében MRI-vel vizsgálták meg a jobb térdüket, amely megerősítette a sérüléseket és azt, hogy a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon már nem tudnak szerepelni.”

– állt a brazil szövetség közleményében.

A brazil válogatott korábban tárgyalt arról is az Arsenallal, hogy Jesus Dohában maradjon-e, és ott folytassa-e a kezeléseket, de a hírek szerint a játékos még ma délután visszarepül Londonba, és ott kezdi meg a rehabilitációját.

A csatár már a klubjában is kisebb sérülésekkel küzdött, de végül sikerült felépülnie a világbajnokoságra, bár most úgy tűnik, hogy mégsem volt teljes a gyógyulása.

Jesus sérülése nem csak a brazil válogatott, de az Arsenal számára is hatalmas érvágás, mivel a Premier League-klub még ebben a hónapban, december 26-án folytatja a West Ham ellen a bajnoki küzdelmeket.