Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nem mindenkinek tetszett a brazilok táncolása

A brazil válogatott 4-1-re legyőzte Dél-Koreát a nyolcaddöntőben, ezzel bejutott a világbajnokság egyenes kieséses szakaszának következő körébe…

(Photo by Mohammed Dabbous/Anadolu Agency via Getty Images)

A brazil válogatott tagjai minden egyes gól után látványos táncolásba kezdtek, az egyik találat után még a szövetségi kapitány, Tite is csatlakozott hozzájuk, ami többek közt a televíziós szakértőként dolgozó Roy Keane-nél is kiverte a biztosítékot:

“Szerintem tiszteletlenség minden egyes gól után így táncolni. Az első gól után még megértem, hogy örültek, de minden egyes alkalommal? Ez tiszteletlenség. Még a szövetségi kapitány is beszáll a buliba, nekem ez egyszerűen nem tetszik. Mintha valami táncos műsort néztem volna” – mondta a brit ITV műsorában a szakértőként közreműködő egykori MU-legenda.

A brazilok szövetségi kapitánya neki is és minden kritizálónak válaszolt ebben a témában:

Vigyáznom kell a továbbiakban a tánccal, mert mindig akad egy-két rosszindulatú ember, aki szerint ez tiszteletlen, pedig nem az. A tánccal csupán az örömünket fejezzük ki, mi így ünnepelünk. A játékosaim fiatalabbak, de igyekszem megtalálni velük a közös hangot, ezért szálltam be én is a táncba.”

A Selecao péntek délután a négy évvel ezelőtti döntős Horvátország ellenfeleként lép pályára a világbajnokság negyeddöntőjében.