Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Neymar góllal tért vissza, Brazília a legjobb nyolc között! – videóval

Brazília jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután az első félidőben hibátlan helyzetkihasználásának köszönhetően átgázolt Dél-Koreán. 

(Borítókép: Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A sérüléséből felépülő Neymarral a kezdőcsapatban felálló Brazília hamar magához ragadta a kezdeményezést,  és első adódó lehetőségéből a vezetést is megszerezte: Raphinha laposan középre lőtt labdája Vinicius Junior találta teljesen üresen a hosszún, a Real Madrid játékosa pedig elegánsan helyezett a kapuba – Elindítva ezzel a brazil hengert!

A selecao ezt követően szó szerint átrobogott az egyébként játékban előrefelé futballozó, közel sem a védekezésre berendezkedő ázsiaiakon: Neymar láthatóan nagyon élvezte a játékot, ő duplázta meg a brazil-vezetést büntetőből; majd jött a labdát a fején táncoltató, Thiago Silva forintos passzából (!) szépségdíjas gólt szerző Richarlison harmadik katari találata; a sort pedig Lucas Paqueta találata zárta, aki Vinicius Junior hanyag gólpasszát követően a levegőből, kapásból helyezett a hálóba.

Hiába futballozott még négy gólos hátrányban is nyíltan Dél-Korea, Son Heung-Min-ék ráfizettek arra, hogy felvállalták az első perctől a nyílt sisakos játékot, pechükre egy olyan brazil válogatottat fogtak ki, amely első négy lövésének mindegyikéből eredményes is tudott lenni – Sokkoló első 45 perc volt!

A fordulást követően az ázsiaiak mentek előre továbbra is a becsületgólért. Minden elismerés megilleti a dél-koreaiakat azért, amiért a második félidőben sem ‘engedték el’ a találkozót, amelyről bár mindenki tudta, hogy eldőlt már, mozgalmasra sikeredett a második 45 perc (…) Olyannyira, hogy végig ott lógott a levegőben az ázsiaiak szépítő találata, de a braziloknak is megvolt a maguk sansza az újabb gól megszerzésére. Utóbbi végül a koreaiaknak sikerült, akik a csereként beálló Park Seung-Ho távoli lövésével a 76. percben megszerezték a teljesen megérdemelt – szépítő találatot.

Dél-Korea összességében emelt fővel búcsúzhat a tornától, Brazília pedig a Japánt büntetőkkel legyőző Horvátországgal találkozik a legjobb nyolc között.

 

Brazília – Dél-Korea 4-1 (4-0)
Stadium 974 (Doha), Vezette: Clement Turpin (francia)
Gólszerzők: Vinicius Junior (7.), Nemyar (13. -büntetőből), Richarlison (29.), Paqueta (36.) illetve Paik Seung-Ho
Sárga lap: illetve Jung Woo-Young (44.)
Piros lap: –

Brazília: Alisson (Weverton, 80.)- Militao (D. Alves, 63.), T. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Vinicius Junior (martinelli, 72.), Neymar (Rodrygo, 80.)  – Richarlison. Szövetségi kapitány: Tite

DélKorea: Kim Seung-Gyu – Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su (Hong Chul, 46.) – Lee Jae-Sung (Lee Kang-In, 74.), Jung Woo-Young (Son Jun-Ho, 46.), Hwang In-Beom (Paik, Seung-Ho, 65.), Hwang Hee-Chan – Son Heung-Min, Cho Gue-Sung (Hwang Ui-Jo, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento