Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Tite elárulta, hogy számíthat-e Neymarra Dél-Korea ellen!

Hétfő este lép pályára a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében a torna egyik legnagyobb esélyese, Brazília, akik Dél-Korea ellen fognak megmérkőzni. A találkozó előtti sajtótájékoztatón a szövetségi kapitányt, Titét legtöbben Neymar állapotáról kérdezték…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Mint ismert, Neymar még a csoportkör első fordulójában, a Szerbia ellen 2:0-ra megnyert találkozón sérült meg. A brazilok sztárja bokasérülést szenvedett, ami miatt a Svájc és a Kamerun elleni csoportmérkőzésen sem állt Tite rendelkezésére. A támadó visszatérését nagyjából a nyolcaddöntős párharc időpontjára tették az orvosok, így a sajtótájékoztatón a szövetségi kapitányt és Thiago Silvát is arról faggatták, hogy a PSG játékosa vajon pályára léphet-e ezen a mérkőzésen:

Neymar edzeni fog a ma délutáni edzésen, megvárom, hogy ott mit tud majd nyújtani. Nem szeretnék előre semmit sem mondani, főleg nem olyat, amit nem tudok 100%-osan biztosra. Hiteles akarok maradni. Délután edzeni fog, ha jól érzi magát, akkor játszani fog holnap.

Tite ezen kívül Alex Sandro és Danilo állapotáról is szót ejtett:

Alex Sandro nincs olyan fizikai állapotban, hogy játszhasson. Nem fogjuk őt használni, mert tiszteletben tartjuk a játékosaink egészségét, és neki még pihenésre van szüksége. Daniloval viszont holnap már számolhatok, mindenképp tagja lesz a keretnek.

Brazília hétfő este 20 órás kezdéssel fog Dél-Korea ellen pályára lépni. A továbbjutó a Japán – Horvátország mérkőzés győztesével fog találkozni a legjobb 8 között.