Újabb NB I-es támadó szerződött Dél-Koreába – HIVATALOS

Másfél év után távozott a tavalyi ezüstérmes Kisvárda meghatározó játékosa, aki a Távol-Keleten folytatja pályafutását…

 

A Kisvárda hivatalos honlapján keresztül számolt be róla, hogy eladta Jasir Asani játékjogát a dél-koreai Kvangdzsu gárdájának, aki így az albán-északmacedón szélső másfél év után elhagyta a várdaiakat.

A 27 esztendős támadó a 2022-es őszi szezonban 15 bajnokin 923 percet, másfél éves kisvárdai karrierje során 44 NB I-es mérkőzésen 3553 percet töltött a pályán. Hat gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki, háromszor figyelmeztették sárga lappal. Emellett Asani az idei Ekl-selejtezőkben a Kisvárda négy góljából hármat maga regisztrált.

“Úgy érzem, az elmúlt másfél évben nagyon jó munkát végeztünk, amire az is utal, hogy ki tudtunk lépni a nemzetközi porondra, ahol helyt álltunk, de ideális esetben még többre lehettünk volna képesek, akár a csoportkörbe is bejuthattunk volna. Nagyon boldog vagyok, hogy góljaimmal hozzájárultam ennek eléréséhez, hiszen minden játékosnak kötelessége segíteni a célok elérését. Ha a csapat teljesíti azt, akkor a játékos is elmondhatja ezt magáról. Ezek a sikerek arra késztetnek bennünket, hogy magasabbra törjünk karrierünkben, ami most az én esetemben is eljött” – vélekedett a távozó labdarúgó.

“A csapatépítés mellett az is feladatunk, hogy játékosokat értékesítsünk, hiszen a klub működése csakis ezekkel a bevételekkel tartható fenn. Jasir Asani esete a példa arra, hogy csapatunkból is ki lehet tűnni, ez nem a véletlen műve, hiszen újabban olyan játékosokat igazolunk, akikben potenciálisan benne van a továbbértékesítés lehetősége is. Asanival együtt négy olyan játékosunk van, aki felkeltette más csapatok érdeklődését is, ám természetesen a csapat szereplése is fontos, ezért nem tehetjük meg, hogy minden ilyen futballistát eladjunk. Az ősz második felében már tudtunk a dél-koreai klub érdeklődéséről, ahogy nekünk, úgy Asaninak is sikerült megállapodnia a kérőjével. Ilyen az, amikor minden fél jól járt, a játékost persze pótolnunk kell, hamarosan meg is lesz a megoldás. Amennyiben az orvosi vizsgálaton mindent rendben találnak, úgy a szélső januártól Dél-Koreában folytatja pályafutását. Jasir Asaninak köszönjük ezt a másfél évet, a feledhetetlen pillanatokat, további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – jegyezte meg Révész Attila sportigazgató.

Tavaly nyáron Ádám Martin személyében az NB I előző idényének gólkirálya ugyancsak a K-League-be szerződött, a magyar válogatott támadó ráadásul bajnok lett az Ulszan Hyundai gárdájával.