Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: lemondta a válogatottságot a belga “aranygeneráció” meghatározó tagja

Roberto Martínez szövetségi kapitánya távozása mellett a belga válogatott egyik alapembere is búcsúzik a nemzeti csapattól az idei vb-csoportkörös kiesést követően…

(Photo by Adam Pretty – FIFA/FIFA via Getty Images)

A belga válogatott egykori meghatározó szereplője, Eden Hazard közösségi oldalán keresztül érzelmes sorokkal búcsúzott el a rajongóktól, és bejelentette, hogy nem lép pályára többet a nemzeti csapatban:

“Elérkezett egy fejezet lezárásának ideje. Köszönet a szeretetért, a semmihez sem hasonlítható támogatásért. a 2008 óta közösen megélt boldog pillanatokért. Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatottbeli pályafutásomat. Az utódok készen állnak. Hiányozni fogtok…”

A három éve a Real Madrid alkalmazásában álló 31 éves szélső 2008 óta 126 pályára lépés alatt 33 alkalommal volt eredményes a nemzeti színekben.

Az aranygenerációként számontartott belga nemzeti csapat a 2018-as vb-bronzérmet leszámítva egyetlen érmet sem tudott nyerni nagy világversenyen, az idei világbajnokságon ráadásul a csoportjából sem jutott tovább, melyet követően drasztikus változások történhetnek a nemzeti együttesnél.