Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willi Orbán: “Soha nem bántam meg, hogy magyar válogatott lettem”

A német bajnokságban (Bundesligában) szereplő RB Leipzig magyar válogatott védője az idei szezonban is elnyűhetetlen…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A magyar válogatott védője, Willi Orbán klubcsapata, az RB Leipzig idei összes mérkőzésén pályára lépett, és csak egy kupameccset nem játszott végig. A 30 éves hátvéd a Bildnek adott hosszabb interjút a napokban:

“Korábban nem hittem volna, hogy ennyi mérkőzést képes vagyok játszani, de ahogy öregszem, egyre könnyebb számomra, hogy három fronton is helyt tudjak állni. A munkában hiszek, figyelek a testemre. Az évek során megtanultam, mire van szükségem, hogy mi a legjobb a számomra. Megszállott vagyok e tekintetben. Így élem az életem, s tele vagyok energiával. Sosem leszek lusta, kanapén ülő ember, még a karrierem után sem.”

A 37-szeres magyar válogatott hátvéd elárulta, hogy edzésmódszert váltott az évek során: “rájöttem, hogy túl sokat edzettem. Edzőt és módszert is váltottam. Elkezdtük megelőzni a sérüléseket. Megerősítettük a szalagokat, hogy ne legyek hajlamos a szakadásra.”

Lehetőleg este 10 körül feküdj le, aludd át az éjszakát, ebből legalább két órát mélyen, majd reggel 6 és 8 óra között ébresztő nélkül kelj fel – ezek az RB Leipzig labdarúgójának legfontosabb tanácsai a pihenést illetően.

“Soha nem fordul elő, hogy két egymást követő napon ne csináljak semmit. Ennek sincs semmi értelme. Különösen akkor, amikor nincs mérkőzés, nagyon jól lehet erősíteni” – mondta el a téli szünettel kapcsolatban.

“Soha nem bántam meg, hogy magyar válogatott lettem, még így sem, hogy egyre többen azt mondják, Németországnak szüksége lenne rám. Magyarországnak is szerepe volt, hogy ilyen futballista lettem, a nemzetközi tapasztalatok jót tettek. És én hűséges vagyok, szeretek ezért az országért és ezekért a szurkolókért játszani” – zárta gondolatait.