Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: a franciák beteg középpályása érkezhet – SAJTÓHÍR

A világbajnoki címe megvédésére készült a francia nemzeti csapat, amely már a harmadik alkalommal lenne a világ legjobb válogatott az 1998-as és 2018-as győzelem után. A Deschamps-gárda egyik alapemberének számít Adrien Rabiot.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)fr

Adrien Rabiot 27 évesen elérte pályafutása csúcsát. Pedig az előző vb-győzelem előtt kikerült Didier Deschamps szövetségi kapitány kegyeiből. Ugyanis a korábbi középpályás megorrolt kései utódjára, lévén az nem fogadta el, hogy a 2018-as oroszországi tornára nem vállalta a tartalékos szerepét a francia válogatottnál.

Rabiot azonban már 2020-ra bocsánatot nyert, és most is fontos tagja a „Bleus”-nek. Csak meghűléses betegsége miatt nem lehetett ott tegnap, a marokkóiak elleni elődöntőben. Ám várhatóan ismét a kezdőcsapat tagja lehet Argentínával szemben a vasárnapi finálé során.

A jelek szerint mozgalmas hónapok várnak majd Rabiot-ra egy vb-győzelemtől függetlenül. Bár egy végső siker biztos emelné a tárgyalási pozícióját. Állítólag régi udvarlója, az FC Barcelona kerülgeti a francia középpályást, akinek ügyeit a saját édesanyja intézi a tárgyalásokon. És aki úgy tűnik, hogy nem szorgalmazza fia maradását annál a Juventus-nál, amelynél éppen lejáróban van a 2019-ben megkötött eddigi első és egyben utolsó szerződése is. Amikor ez a megállapodás jövő nyáron lejár, a Barcának már csak egy jó fizetést és egy becsületes aláírási pénzt kell odatolnia Rabiot orra elé. Értesülésünket a Sport és a Tuttomercatoweb beszámolója alapján írtuk meg.

A harmincnégyszeres válogatott Rabiot korábban a Paris Saint-Germainnél (is) nevelkedett, összesen hat bajnoki címnek volt részese a franciákkal.