Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a marokkóiak sztárja számonkérte a FIFA elnökét

Horvátország 2-1-es győzelmet aratott Marokkó felett a világbajnokság szombati bronzmérkőzésén, így az afrikai válogatott érem nélkül zárta a tornát…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A svéd közmédiának tudósító Johan Kücükaslan beszámolói szerint a marokkói válogatott játékosa, Asraf Hakimi vállalhatatlan hangnemben kérte számon Gianni Infantino FIFA-elnökön a katari Abdulrahman al-Dzsasszim játékvezető ténykedését. A beszámolók szerint a PSG sztárja centikről ordított a svájci elnök arcába a találkozó lefújása után az öltözőfolyosón:

Zsinórban a második mérkőzésen csinálod ezt velünk. Mi bajod van?”

A PSG labdarúgója utólag elismerte az incidenst, valamint elnézést is kért, de szerinte nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a dolognak.

Semmi különös nem történt. A mérkőzés után dühös voltam és odamentem Infantinóhoz, hogy beszéljek vele. Elnézést kérek azért, amit mondtam neki. Infantino a barátom, akit nagyon tisztelek, még egyszer mondom, semmi különös nem történt” – fűzte hozzá a történtekhez Hakimi.

Marokkó lett a világbajnokságok történetének első afrikai csapata, amely bejutott a legjobb négy közé, azonban az éremszerzésre egyelőre az “Atlasz oroszlánjai” is képtelenek voltak.