Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Régi ismerőst nevezett ki Tévez utódjának a Rosário Central – HIVATALOS

Miután Carlos Tévez viharos körülmények között távozott a csapat kispadjáról, a Rosário Central bejelentette, hogy ki lesz a csapat (régi-)új edzője a következő naptári esztendőtől…

 

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Rosário Central együttese a hétfői napon megerősítette, hogy újból a régi ismerős, Miguel Ángel Russo vette át a csapatot.

A 66 esztendős szakember nem kevesebb, mint ötödik alkalommal irányíthatja a Canallát. Russo azelőtt 1997 és 1998, 2002 és 2004 között, 2009-ben, valamint 2012 és 2014 között vezette a csapatot. Legnagyobb sikere a rosáriói gárdával kétségkívül az együttes első osztályba való visszavezetése volt, melyet a másodosztály 2012-2013-as idénynek megnyerésével abszolvált.

Az Estudiantes La Plata egykori klubikonja emellett több ízben irányította nevelő csapatát, valamint a Boca Juniorst és a Vélez Sarsfieldet is. Russo a Xenezie kispadján töltött első pauza alatt, 2007-ben Libertadores-kupa-címhez vezette az együttest. A tréner legutóbb 2021 decemberétől idén júniusig a szaúdi Al-Nasszr edzője volt, ahonnan annak ellenére távozott, hogy vezetésével a csapat húszból tizenöt mérkőzést megnyert.

A Central az előző idényt a 28 csapatos mezőny huszadik helyén zárta, majd nem sokkal a szezon befejezése után Tévez lemondott a posztjáról az elnökválasztás körüli bizonytalanság miatt, valamint azért, mert a klubvezetés akarata ellenére eladta a tehetséges Facundo Buonanotte játékjogát a Brightonnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!