Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez lemondott az edzői posztjáról – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Rosário Central csapatát irányító egykori válogatott támadó alig fél év után önként állt fel a kispadról…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Rosário Central vezetőedzője, Carlos Tévez a csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy nem folytatja tovább a csapat irányítását a klub közelgő elnökválasztása körüli mizéria miatt:

“Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen gyorsan befogadtak és remek hónapokat töltöttünk együtt. Ahogy az első naptól fogva mondtam, nem politizálni jöttem ide. Amikor a nevem szerepel a politikában, az nem tetszik. Ez nem tisztességes játék velem. Nem a kampányolás miatt voltam a Bocában és nem is azért voltam itt. Azt akartam, hogy a csapatnak legyen a legjobb, most pedig az lesz a legjobb, ha én távozok. Nem akarok bonyodalmat okozni senkinek. A legnormálisabb és legésszerűbb amit tehetek, hogy félrelépek, hogy mindenki azt csináljon, amit akar.”

A Canalla a nemrégiben befejeződött kiírást a 28 csapatos mezőny huszadik helyén zárta, de menet közben előfordult, hogy ennél sokkal jobban állt. Úgy tűnik azonban, hogy nem az eredményekkel voltak problémák, hanem a jövőben a leendő új vezetés mással képzeli el a folytatást.

A TyC Sports információi szerint az új elnöki posztra a legesélyesebbnek tartott Gonzalo Belloso a csapatot korábban már irányító Miguel Ángel Russo kinevezését pártolja.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!