Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a világbajnok argentin válogatott – videóval

Argentína tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot a világbajnokság döntőjében, és története során harmadszor is világbajnok lett…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A katari világbajnokságot megnyerő argentin válogatott repülőgépe helyi idő szerint keddre virradóra érkezett meg Buenos Airesbe, ahol az éjjeli időpont ellenére százezres tömeg fogadta a csapatot.

A repülőgépből elsőként a csapatkapitány, Lionel Messi bukkant fel kezében a vb-trófeával, majd őt követte a szövetség elnöke, az edzői stáb és a játékostársak. Az éjszakai órákban egy kisebb kört mentek az erre az alkalomra átalakított nyitott busszal az argentin fővárosban, ahol köszöntötték a jelenlévő szurkolókat, míg a nagyszabású, ünnepélyes város körüli ceremóniára kedd délután kerülhet sor. A jeles nap alkalmából keddre Alberto Fernández argentin államelnök munkaszüneti napot rendelt el, hogy mindenki a világbajnokokkal együtt ünnepelhessen a fővárosban.

Argentína 1978 és 1986 után harmadszor lett világbajnok, miután korábban már három döntőt (1930, 1990, 2014) is elveszített.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!