Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi korábbi csapattársait is kiemelte az üdvözlő üzenetében

Argentína tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot a világbajnokság döntőjében, és története során harmadszor is világbajnok lett…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi kedden egy hosszabb, érzelmes hangvételű posztot tett közzé az Instagramon:

“Közel harminc év telt el a Grandoli (Messi első gyerekkori klubja – a szerk.) és a katari világbajnokság között. Ebben a kis híján három évtizedben a labda sok örömmel megajándékozott, de néha szomorúságot is okozott nekem. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer világbajnok leszek, és úgy próbálkoztam újra és újra, hogy semmi nem garantálta a sikert – benne volt a pakliban, hogy kudarcot vallok.

Ez a vb-győzelem azoknak is szól, akik a korábbi tornákon kudarcot vallottak, mint például 2014-ben, amikor mindenki megérdemelte volna a sikert, mivel oroszlánként küzdöttek a döntőbe vezető úton, magamat is beleértve – sőt, azon az elátkozott döntőn is megérdemeltük a győzelmet.

Ez a győzelem természetesen Diego Maradonáé is, aki az égből támogatott minket, valamint azoké, akik az eredményektől függetlenül támogattak minket, még akkor is, amikor nem jöttek az eredmények. És végül, de nem utolsósorban ez a győzelem ezé a nagyszerű csapaté, a szakmai stábé és a válogatott minden dolgozójáé, aki éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy megkönnyítse a dolgunkat. A kudarc gyakran egy tanulási folyamat része, csalódások nélkül pedig a siker is elérhetetlen. Szívből köszönök mindent, hajrá Argentína!”

Számos egyéni elismerés és klubsiker után Messi tavaly nyáron a Copa Américát, idén pedig a világbajnokságot is elhódította az argentin válogatottal.