Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötmilliós tömeg, helikopterrel vitték a főtérre a játékosokat Buenos Airesben – videóval

Argentína tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot a világbajnokság döntőjében, és története során harmadszor is világbajnok lett…

(Photo by Mariano Gabriel Sanchez/Anadolu Agency via Getty Images)

Az argentin válogatott tagjai helyi idő szerint kedd hajnalban tértek haza Buenos Airesbe, majd napközben hatalmas érdeklődés mellett tartották meg a világbajnokok parádéját az argentin fővárosban.

A jeles nap alkalmából keddre Alberto Fernández argentin államelnök munkaszüneti napot rendelt el, hogy mindenki a világbajnokokkal együtt ünnepelhessen az utcákon. Így aztán őrült tömeg fogadta a világbajnokságról hazatérő argentin válogatottat Buenos Aires központjában. A legtöbb médium szerint négy, egyesek szerint legalább ötmillió ember lepte el az utcákat – ilyen mennyiségnél már becsülni is lehetetlen.

 

A játékosok féktelen ünneplés keretein belül engedhették ki a gőzt és élvezhették ki a világbajnokoknak járó fogadtatást. Ekkora tömeg és szenvedély mellett nem volt zökkenőmentes a parádé, ugyanis a zsúfolt utakon a busz csak lépésben tudott haladni és módosítani kellett az eredetileg eltervezett útvonalán. A járat négy és fél óra alatt mindössze 14 kilométert haladt. A parádé egy adott pontján két szurkoló is megpróbált egy hídról beugrani a játékosokat szállító nyitott tetejű buszba – az egyik Messiék között landolt, a másik azonban későn ugrott és a busz hátuljáról az utcára esett, sérüléseket szenvedve. Miután esélytelen volt a busszal megközelíteni a főtéret, a csapatot szállító jármű a főváros délnyugati részébe, Villa Luganóba hajtott, ahol a haditengerészet helikoptereire szálltak fel a futballisták, így tudták folytatni az ünneplést. A játékosokat helikopterekkel szállították körbe a Július 9. téren.

Az ünneplést követően a tömeget oszlató rendőrök és a szurkolók egy része között incidens alakult ki az Obeliszknél, a hírek szerint hat embert őrizetbe vettek, nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Argentína 1978 és 1986 után harmadszor lett világbajnok, miután korábban már három döntőt (1930, 1990, 2014) is elveszített.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!