Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyeztetni kell a folytatásról az argentin sikerkapitánnyal – sajtóhír

Az argentin válogatottat világbajnoki címre vezető fiatal szövetségi kapitány megbízhatása december 31-ével lejár…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin szövetség már a világbajnokság előtt szóbeli megállapodást kötött az argentin válogatott szövetségi kapitányával, Lionel Scalonival a 2026-os naptári esztendő végéig való folytatásról. Mivel az Albiceleste megnyerte a vb-t, bizonyára a felek továbbra is nyitottak a közös együttműködésre, azonban hivatalosan továbbra sem jelentették be a hosszabbítást.

Gastón Edul információi szerint Scaloni jelenleg Spanyolországban tartózkodik a családjával, és nem valószínű, hogy december 31-ig már asztalhoz ül a szövetséggel, ám várhatóan 2023 elején meg fogják kötni a további megállapodást.

A 44 éves szakembert a 2018-as világbajnokság után nevezték ki Jorge Sampaoli utódjaként először csak átmeneti megoldásként nevezték ki, majd nem sokkal később véglegesítették őt a posztján. Irányításával az argentin válogatott jelentős szemléletváltáson esett át, ráadásul a 2019-es Copa América elődöntője ótától az idei világbajnokság első mérkőzéséig közel három és fél éven át veretlen volt. A csapat 36 mérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre, egyetlen meccsre volt az olaszok 37 meccses veretlenségi világrekordjától.

Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint idén az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!