Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City megegyezett a legújabb tehetség leigazolásáról – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Manchester City megállapodott a legújabb argentin tehetség leigazolásának feltételeit illetően…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint a Manchester City szóbeli megállapodást kötött a az argentin Vélez Sarsfielddel a tehetséges játékos, Máximo Perrone átigazolását illetően. A hírek szerint a City kifizeti a fiatal középpályás szerződésében rögzített 8 millió dolláros kivásárlási árat, a labdarúgó pedig egyenesen az angol csapathoz fog kerülni, nem a City Group tulajdonába.

A 19 esztendős védekező középpályás a Fortín saját nevelésű futballistája, az első csapat színeiben még csak idén mutatkozott be, de fiatal kora ellenére villámgyorsan alapember lett. Perrone minden sorozatot figyelembe véve 33 meccsen lépett pályára a 2022-es naptári esztendőben, ezalatt összesen három gólt szerzett. Tíz mérkőzés alatt egyszer volt eredményes csapata elődöntőig tartó Libertadores-kupa-menetelése alkalmával, míg a Liga Profesional előző kiírásában 15 fellépésen kétszer talált be.

Perrone az elmúlt években rendszeres szereplője volt a különböző argentin korosztályos válogatottaknak, és a januártól megrendezésre kerülő U20-as dél-amerikai bajnokságra készülő utánpótlás csapat keretének is a tagja. Új csapatához a kontinenstorna után februárban csatlakozhatna.

A City egy évvel ezelőtt januárban csapott le egy másik fiatal argentin labdarúgó, Julián Álvarez játékjogára, aki nyáron csatlakozott a csapathoz, Pep Guardiola pedig rendkívül elégedett a játékos teljesítményével.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!