Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugáliában folytatja a tehetséges argentin középpályás – HIVATALOS

A portugál bajnokságban (Liga Portugal) szereplő Sporting CP gárdája csütörtökön erősítette meg a fiatal argentin védekező középpályás érkezését…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Sporting CP 2027-ig érvényes szerződést kötött a nevelőcsapatától, a Rosário Centraltól a naptári esztendő végén szerződése lejártával távozó Mateo Tanlongóval.

A 19 éves védekező középpályás a 2020-as bemutatkozása óta 36 mérkőzésen lépett pályára a felnőttek közt, abból 29 meccset 2022-ben játszott a Canalla színeiben, miközben alapember lett belőle. Tanlongo a várakozáson alul teljesítő csapat egyik legjobbjának számított. Menet közben időről időre a különböző argentin korosztályos válogatottakban is szóhoz jutott.

A csapat előző vezetőedzője, Carlos Tévez éppen Facundo Buonanotte Brightonhoz való eladása és Tanlongo elengedése miatt veszett össze a klub igazgatóságával, nem értett egyet a fiatalok elengedésével, amely végül a lemondásához vezetett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!