Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldónak is üzent az új portugál kapitány

Ahogyan arról beszámoltunk, a portugál szövetség hétfőn kinevezte a luzitán válogatott új szövetségi kapitányát…

(Photo by Horacio Villalobos#Corbis/Corbis via Getty Images)

A portugál válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Fernando Santos a világbajnokságot követően távozott, utódja pedig Roberto Martínez lett, akit sajtótájékoztató keretein belül mutattak be:

Örömmel tölt el, hogy a világ egyik legtehetségesebb csapatát irányíthatom. Tisztában vagyok a magas elvárásokkal, de azt is látom, hogy egy méretes stábbal fogok együtt dolgozni és együtt el fogjuk érni a céljainkat.”

A spanyol tréner korábban hat éven át irányította a belga válogatottat, amelyet sokan “aranygenerációként” emlegetettek, ehhez képest az egyetlen nagyobb eredmény a 2018-as világbajnoki bronzérem volt. Martínez irányításával a belga válogatott a 2022-es világbajnokságon óriási meglepetésre már a csoportkör végén búcsúzott, így a torna után nem marasztalták őt a poszton.

Martíneztől természetesen azt is megkérdezték, hogy milyen szerepet szán a jövőben a portugálok leghíresebb játékosa, a jövő hónapban már a 38. születésnapján ünneplő Cristiano Ronaldo számára a válogatottban:

A 26 tagú katari vb-keret minden egyes tagjával fel fogom venni a kapcsolatot, Cristiano Ronaldo is közéjük tartozik. 19 éve tagja a nemzeti együttesnek. Le fogunk ülni és át fogjuk beszélni a dolgokat” – fogalmazott róla az új kapitány.

“Egy ambiciózus edzőt kerestünk, aki jól ismeri a nemzetközi labdarúgást és dolgozott már topjátékosokkal. Az ideális jelölt megtalálásában fontos volt a topligás és a válogatottak kispadján szerzett tapasztalat is. (…) Már az első beszélgetésünk során érezni lehetett, hogy Roberto Martínez tökéletesen passzol az elképzeléseinkbe” – mondta el az újdonsült szövetségi kapitányról a portugál szövetség elnöke, Fernando Gomes.