Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard is jelölt a megüresedett szövetségi kapitányi pozícióra – sajtóhír

Szigetországi sajtóinformációk szerint a legutóbb az Aston Villát irányító szakember neve is felmerült a következő lengyel szövetségi kapitányként…

(Photo by Stephen White – CameraSport via Getty Images)

Az angol Daily Star lengyel forrásokra hivatkozva írt róla, hogy a Liverpool egykori legendás alakja, Steven Gerrard neve is felmerült a lengyel válogatott következő szövetségi kapitányaként, miután a tavalyi világbajnokságot követően nem hosszabbították meg Czeslaw Michniewicz szerződését.

A 42 éves egykori kiváló játékos edzőként bő három éven át irányította a skót Rangerst, majd 2021 novemberétől 2022 októberéig az Aston Villa menedzsere volt, ám az előző idény közben a csapat gyenge szereplése miatt megköszönték a munkáját a birminghamieknél. Gerrard azóta új kihívást keres, melyet akár egy nemzeti csapat élén találhat meg legközelebb.

Ugyanakkor a lengyel Meczyk szerint a korábbi Pool-legendán kívül számtalan egyéb név is felmerült. A portál szerint az időközben a portugál kapitányi posztra kinevezett Roberto Martínez, a szaúdi válogatott éléről menesztett Hervé Renard, a korábbi svájci kapitány, Vladimir Petkovic, a világbajnokságon még Dél-Koreát irányító Paulo Bento, a korábban Lengyelországban és például az Eszéknél is dolgozó Nenad Bjelica is jelölt.

Továbbá a hazai szakemberek közül leginkább a Górnik Zabrze edzője, Jan Urban és a helyi csodacsapat Raków Czestochowát felvirágoztató Marek Papszun neve került szóba.