Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea 100 millióért igazolja le az Arsenal kiszemeltjét – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint a Chelsea mindenben megegyezett a Sahtar Donyeck kiválóságának átigazolásáról, melyet rövidesen végrehajtanak…

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

Fabrizio Romano szombat esti beszámolói értelmében a Chelsea együttese 100 millió euró ellenében leigazolja a Sahtar Donyeck tehetséges játékosát, Mihajlo Mudrikot, akiért az elmúlt hetekben a városi rivális Arsenal több, 60-70 millió euró körüli ajánlatot is tett.

A 22 éves szélső 2016 óta nevelkedett a Sahtar akadémiáján, majd a 2018-2019-es szezonban mutatkozhatott be az első csapatban. Mudrikot a több játéklehetőség és a tapasztalatszerzés céljából előbb az Arsenal Kijevhez vagy a Deszna Csernyihivhez küldték kölcsönben. A háború miatt nem sokkal a derekán túl félbeszakított, 2021-2022-es ukrán bajnoki idényben kiegészítő szerepet betöltve 11 mérkőzésen két gólt és hét gólpasszt jegyzett. Az igazán nagy áttörést az aktuálisan futó idény hozta meg számára, amikor a hazai bajnokságban mutatott aktív termelése mellett a BL-ben is megcsillogtathatta képességeit.

Mudrik a Bajnokok Ligája idei csoportkörében három gólt és két gólpasszt jegyzett hat találkozó alatt, melyből három kanadai pontot (1+2) az RB Leipzig kiütése alkalmával ért el, továbbá mindkét egymás elleni meccsen bevette a Celtic kapuját.

Az ukrán bajnokság jelenlegi kiírásában 12 találkozó leforgása alatt hét gól és hat előkészítés fűződött a nevéhez.

Az olasz sportújságíró úgy tudja, hogy a felek már mindenben megegyeztek egymással, Mudrik vasárnap megérkezik leendő klubjához, ahol aznap át is eshet a kötelező orvosi vizsgálatokon.