Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: emelik a tétet a kiszemelt kapusért! – SAJTÓHÍR

A transzferhírekben igencsak járatos, és viszonylag megbízhatónak is számító Footmercato.net szerint végre sikerült megegyeznie a Bayern Münchennek és a Borussia Mönchengladbachnak Yann Sommer klubváltásáról.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A téli szünet sajnálatos síbaleset érte a Bayern München világbajnok klasszis kapusát, Manuel Neuert, és a szűkös lehetőségek mellett egy tapasztalt, de megbízható portás után kellett néznie a bajoroknak. Szó esett Nübel kapus visszahívásáról is a monacói kölcsönből, ám a korai visszatéréstől mind a „Hercegségbeliek”, mind a játékos elállt.

Így jött a képbe a Mönchengladbach kapusa, Yan Sommer. A 34 éves svájci válogatott légiós egyedülálló helyzetben van, lévén szerződése egyébként is lejár az idény végén a csapatánál, akik így örömmel adják őt le a Bayernnek. Állítólag a Borussianak sikerült 8 millió eurós kivásárlási árra feltornászni a Bayern által fizetendő összeget. Sőt, a Footmercato szerint egyes bónuszok teljesülése esetén ez az összeg még emelkedhet is.

Arról nincs szó, hogy Sommer pontosan mikor írhat alá Münchenben, így pedig meglepő lenne, ha máris ő védhetné a „Bőrnadrágosok” kapuját a pénteki, lipcsei Bundesliga-nyitánon.

A Bundesliga 16. fordulójának menetrendje:

2023. január 20. Péntek
20:30 RB Leipzig – Bayern München (tv: Arena 4, élő)

2023. január 21. Szombat
15:30 Eintracht Frankfurt – Schalke 04
15:30 Union Berlin – Hoffenheim
15:30 VfB Stuttgart – Mainz
15:30 Bochum – Hertha BSC
15:30 Wolfsburg – Freiburg (tv: Arena 4, élő)
18:30 1. FC Köln – Werder Bremen (tv: Arena 4, élő)

2023. január 22. Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Augsburg (tv: Arena 4, élő)
17:30 Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (tv: Arena 4, élő)