Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: az Inter nyerte a milánói derbit! – videóval

Az Inter nyerte az Olasz Szuperkupát, miután a Szaúd-Arábiában rendezett fináléban legyőzte a bajnoki címvédő AC Milant.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

 

A kupagyőztes Inter és a bajnok AC Milan összecsapását ezúttal előbbi nyerte, mégpedig az eredmény alapján meggyőzőnek tűnő különbséggel.

A helyzeteivel jobban sáfárkodó Interrel ezúttal nagy mezőnyfölénye (65-35% labdabirtoklás a Milan javára – a szerk.) ellenére sem tudott mit kezdeni a bajnok, amely nagyon hamar hátrányba került Federico Dimarco 10. percben szerzett gólját követően.

A milánói ‘piros-feketéknek’ kis túlzással felocsúdni sem volt idejük, hiszen a 21. percben Edin Dzeko már az Inter második találatát jegyezte, kialakítva a félidei eredményt.

A szünet után próbált változtatni a Milan, ment is előre becsülettel Stefano Pioli csapata a mielőbbi szépítés reményében, ám azok után, hogy újabb gólt csak az Inter szerzett, Lautaro Martinez révén, a 77. percben minden reményük elszállt a hátul ezen az estén igen ingatag lábon álló Pioli-csapatnak.

Az Inter presztízsgyőzelmet aratott nagy riválisa ellen, olyat, amelyre a bajnokság folytatásában is alapoznhat Simone Inzaghi csapata.

 

AC Milan- Inter 0-3 (0-2)
King Fahd stadion (Ta’if – Szaúd-Arábia), Vezette: F Maresca (olasz)
Gólszerzők: Dimarco (10.), Dzeko (21.), La. Martinez (77.)
Sárga lap: T. Hernandez (77.), Tonali (85.) illetve Barella (33.), Calhanoglu (72.), La. Martinez (79.)
Piros lap: –

AC Milan: Tatarusanu – Calabria (Dest, 79.), Kjaer (Kalulu, 64.), Tomori, T. Hernandez – Tonali, Bennacer – R. Leao, B. Diaz (De Ketelaere, 64.), Messias (Origi, 64.) – Giroud (Rebic, 79.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Inter: Onana – Skriniar, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 84.) – Dimarco (Gosens, 63.), Mkhitaryan, Calhanoglu (Asllani, 84.), Barella (Gagliardini, 71.), Darmian – Dzeko (Correa, 71.), La. Martinez. Vezetőedző: Simone Inzgahi