Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozni akar a Roma ásza, irány a Premier League? – sajtóhír

Az elmúlt napokban ismét felerősödtek az AS Roma egykori nagy tehetségének távozásáról szóló hírek, s úgy tűnik, rövid időn belül valóban klubot válthat…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A Calciomercato beszámolói szerint Nicoló Zaniolo már értesítette az AS Roma vezetőségét a távozási szándékáról, miután a támadó középpályás nem hajlandó megújítani a 2024 nyaráig érvényes szerződését a “farkasokkal”. Gianluca Di Marzio közben megerősítette, hogy az olasz játékos megszerzéséért a Tottenham, az Arsenal, a West Ham United és a Borussia Dortmund lehet versenyben.

A 23 esztendős játékos a 2018-2019-es szezonban robbant be a “farkasok” csapatába, nagyszerű technikai megoldásai és hat találata révén hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét és a felnőtt válogatottbeli debütáláson is áteshetett. A következő szezonban súlyos sérülés hátráltatta, térdszalag-szakadása után az idény finisében tért csak vissza, de így is képes volt nyolc találatra 33 tétmérkőzés alatt.

Zaniolo balszerencsés módon később újból megsérült, így a 2020-2021-es idényt teljes egészében kihagyta. Az elmúlt szezonra ugyan visszatérhetett, de már nem tudja betölteni korábbi meghatározó szerepet és a híresztelések szerint csapatán belül sem számít már érintetlennek. Az előző kiírásban 28 bajnokin kétszer, összességében 42 tétmeccsen nyolc alkalommal tudott eredményes lenni. Zaniolo szerezte csapata győztes gólját az Európa-konferencialiga döntőjében a Feyenoord ellen. Az aktuális idényben 17 tétmeccs alatt eddig kétszer volt eredményes.

A kiszivárgott híresztelések értelmében Zaniolo klubváltására a Roma reményei szerint 35-40 millió eurós átigazolási díj fejében kerülhet sor januárban.