Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: féltucatot kapott Sallai nélkül a Freiburg – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) idei első fordulójában a magyar légiósát nélkülöző Freiburg szombat délután a felzárkózóban lévő Wolfsburg vendége volt…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A Bundesliga 2023-as nyitófordulójában a Wolfsburg a vártnál jóval simábban, 6-0-ra kiütötte a Freiburgot két élmezőnyt üldöző csapat összecsapásán. A házigazda “farkasok” már két perc elteltével magukhoz ragadták a vezetést, ugyanis Patrick Wimmer hamar bevette Flekken kapuját. A találkozó a hazaiak kontrollja alatt csordogált, mígnem az elős félóra végéhez közeledve Wimmer bejátszását Jonas Wind fejelte a hálóba. Nem telt el újabb tíz perc és a dán támadó újabb gólt szerzett, miután egy lecsorgó labdát pofozott a kapuba, így a vendéglátók 3-0-s előnnyel vonulhattak a szünetre. Christian Streich csapata a második félidőben sem tudott különösebb ellenállás jelenteni, bár lelkesen kezdtek, tíz perc elteltével Yannick Gerhardt hűtötte le a kedélyeket a negyedik wolfsburgi góllal, innentől kezdve pedig mindkét csapat leginkább már csak a hármas sípszót várta. A hajrában azért Niko Kovac legényei még inkább drasztikussá növelték a különbséget, miután a 84. minutumban az előre húzódó jobbhátvéd Ridle Baku volt eredményes, majd a hosszabbításban egy tizenegyest értékesítve Luca Waldschmidt állította be a kiütéses végeredményt.

Az ősszel nagyszerűen teljesítő Freiburg méretes zakóval kezdte a 2023-as esztendőt, miközben Sallai Roland egy kisebb sérüléssel bajlódva még nem állhatott újra csapata rendelkezésére.

A zsinórban az ötödik meccsét megnyerő és kilenc forduló óta veretlen Wolfsburg a hatodik helyen egyetlen pontra megelőzte a negyedik Freiburgot.

Wolfsburg – Freiburg 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Wimmer (2.), Wind (28., 37.), Gerhardt (56.), Baku (81.), Waldschmidt (90+4. – büntetőből), ill.

 

A 16. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
RB Leipzig – Bayern München 1-1

Szombat:
Eintracht Frankfurt – Schalke 04 3-0
Union Berlin – Hoffenheim 3-1
VfB Stuttgart – Mainz 1-1
Bochum – Hertha BSC 3-1
Wolfsburg – Freiburg 6-0
18:30 1. FC Köln – Werder Bremen (tv: Arena 4, élő)

2023. január 22. Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Augsburg (tv: Arena 4, élő)
17:30 Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (tv: Arena 4, élő)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore